fallback

SUV за по-малко от 20 000 евро стъпи на европейски пазар

Wave 2 е дълъг 4 метра и се задвижва от 1,5-литров бензинов двигател

Поредният китайския SUV дебютира на пазара в Европа, като ще се опита да привлече клиенти с атрактивната си цена. Субкомпакният EMC Wave е дълъг малко над 4 метра, има предно предаване и се предлага само с бензинов двигател с обем 1,5 литра.

Автомобилът е съвместна разработка на Eurasia Motor Company и Livan Auto (двете компания са част от Geely Group), като той навлиза в един от най-оспорваните сегменти на европейския пазар. И ще трябва да се конкурира с модели като Jeep Avenger, Fiat 600, Volkswagen T-Cross, Opel Mokka и др. - с определено атрактивна цена: 17 700 евро.

Точните размери на Wave 2 са дължина от 4005 мм, широчина - 1760 мм и височина 1570 мм. Разстоянието между двете оси е 2480 мм, а пътният просвет - 185 мм. Обемът на багажника достига 400 литра.

Дизайнът на малкия SUV се отличава с предница с вдлъбната радиаторна решетка, развита хоризонтално, оградена от LED фарове, също с хоризонтално развитие. Оборудваният с 16-цолови алуминиеви джанти модел има линия на покрива, почти успоредна на земята, която завършва с намек за спойлер.

Интериорът на Wave 2 е класически и рационален, със смесица от аналогови и цифрови инструменти. Те са комбинирани с 8-инчов централен монитор за управление на информационно-развлекателната система чрез сензорни контроли. Дизайнът е минималистичен и има физически бутони под екрана за управление на климатичния контрол. На централния тунел се намира класическият лост на скоростната кутия (ръчна или автоматична), зад който има тава за вещи.

Както стана ясно, EMC Wave 2 се предлага само с 1,5-литров атмосферен бензинов двигател със 103 к.с. и 140 Нм въртящ момент. Моторът е разработен от Geely, като може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или CVT. Няма никаква електрификация, а системи като круиз-контрол, ограничител на скоростта и камера за задно виждане са част от стандартното оборудване.

Цените за EMC Wave 2 започват от 17 700 евро за версията с ръчна скоростна кутия и 19 200 евро за автоматичната. Засега моделът е достъпен на италианския пазар, но скоро ще се предлага и в други държави от ЕС.

fallback
  • #11
    Баро Кар ( преди 1 месец )
    по-добре да дам още пет и да купя Xiaomi su7
  • #10
    анонимен ( преди 1 месец )
    Сандеро 101 к.с. ,по-евтино , с газ и по високо и по- красиво .170 Нм
  • #9
    Пешо ( преди 1 месец )
    Китайските ментаци трябва да се продават за не повече от пет хилки до 15 хил. за по луксозните модели. Иначе нямат шанс.
  • #8
    Иво ( преди 1 месец )
    Не мерси на китайските ***. Да си гк карат в поднебесната.
  • #7
    анонимен ( преди 1 месец )
    Абе мани ги тия ,китайки,друго си е 30 г гОуф със собственоръчен тунинг ...или баварка на която таблото свети като коледна елха ама е тежкарска отвън ,даже минава за ретро ...
  • #6
    raiders ( преди 1 месец )
    Мъка, все още сме далече от този тип коли, но следващото поколение, съчетано с цена няма мърдане. Не ни трябва война, и така ще ни превземат. Тестван донг фенг 500 защото, макар и модел 2019, интериора му беше много добър- кожи-можи, приятни материали и на пипане и на вид, въобще ме впечатли за 37 000лв. (Шкода Камик и Хюндай Бионд нямат шанс..). Двигател и скорости на Хонда и тук беше слабото му място.
  • #5
    анонимен ( преди 1 месец )
    E тая цена е доста висока. Пълно е с такива полужипки на европейски и корейски производители по 35000 лв. А в статията не пише, че за 19 000 евро може с газова уредба. Аз лично такова го оценявам на 17 000 или 19 000 лв ново.
  • #4
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това в Китай със сигурност е под 10 хиляди долара, направо стават смешни да не говорим за подобна цена има в пъти по-добри коли и в момента в сегмента B-SUV.
  • #3
    Алекс ( преди 1 месец )
    103 к.с и 140 Нм. въртящ момент.По баирите ще трябва да се слиза и да се бута.
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    И това му е много на това дърво. А вътре направо кърти мивката. Ако искате по богато оборудване - Трамвай 10 моля!
fallback
Последни