IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover готви най-мощния Defender в историята

Той ще се казва OCTA и ще се задвижва от електрифициран V8 битурбо

Британският производител JLR обяви, че подготвя най-мощния сериен Defender в историята. Той ще бъде представен през 2024 г., като ще получи и промени във външния вид, за да може да се отличава от останалите версии на модела.


Land Rover Defender


Подробности за всъдехода засега са малко, но е известно, че Land Rover Defender OCTA ще се задвижва от мек хибрид V8 с две турбини, чиято мощност и въртящ момент обаче не са оповестени. В момента най-мощният Defender разчита на 5,0-литров V8 с 525 к.с. и 625 Нм, но тези стойности със сигурност ще бъдат надминати.

Разбира се, ще има задвижване на четирите колела, съчетано със специални гуми и системата за окачване 6D Dynamics, извлечена от Range Rover и налична за първи път при Defender. Това е система, разработена от Land Rover, която постоянно следи нивата на накланяне и наклон по време на ускорение и спиране, като по този начин ограничава движенията на каросерията възможно най-много, за да предложи усещане за максимална стабилност дори на най-предизвикателния терен.

Land Rover Defender OCTA също така ще се различава от останалата част от гамата по специална естетическа обработка с емблеми във формата на диамант („най-твърдият естествен минерал на Земята, известен със своята рядкост“, припомнят от JLR) върху каросерията, както и по оформлението на интериора.

В момента всъдеходът се подлага на най-трудните тестове, през които е преминавал някога Defender. Те се провеждат на различни места по света - от снеговете на Швеция до пустинята на Дубай, преминавайки през асфалта на пистата „Нюрбургринг“ и скалите на Моав.


0 от 500