IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възродената Multipla трябва да детронира Dacia Duster

Новият 7-местен SUV в гамата на FIAT заменя пенсионираното Tipo

FIAT има големи планове за съживяване на продуктова гама, която е много остаряла. С изключение на новия 600, останалите модели сериозно изостават от конкурентите си. За целта компанията готви сериозни промени в гамата си, като те ще започнат с представяне на ново поколение на Panda през лятото. А догодина трябва да излезе възродената Multipla, която ще се превърне в SUV и ще измести Tipo от пазара.


Fiat Multipla


И ако новата Panda вече беше визуализирана с концептуален модел, то информациите за Multipla са по-оскъдни. Знае се, че популярният от 90-те години на миналия век ван, който често е сочен за „най-грозния автомобил в историята“, ще се превърне в SUV. Той ще получи по-заоблени линии, открояващи се с тънките си фарове, съединени със светлинна лента, граничеща със затворен панел, който заменя конвенционалната решетка на радиатора.

Италианците са избрали най-продавания тип каросерия в света - SUV, тъй като това ще запази едно от основните предимства на оригиналната Multipla, а именно - огромното вътрешно пространство. Местата в салона ще бъдат увеличени от 6 на 7 спрямо предишния модел - конфигурация 2+3+2.


Fiat Tipo


Новият SUV се смята за наследник на Tipo, който се задържа на пазара над 8 години. През първите 5 моделът се представяше успешно на пазара, като постигна над 700 000 продажби в повече от 40 държави.

Що се отнася до задвижването Multipla ще бъде позициониран като конкурент на Dacia Duster и подобно на румънския SUV ще се предлага с частична електрификация, тоест като хибрид. Ще има и изцяло електрическа версия. Големият коз на италианския модел обаче ще бъде ниската цена, като той ще е по-евтин от Duster. А за това ще помогне и фактът, че възродената Multipla ще се произвежда в Турция.


0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 1 месец )
    Бях ги забравил, че съществуват тия
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Г.Нинов ( преди 1 месец )
    ако това на снимката ще бъде новият Fiat Той е много по-различен И по-добър на външен вид от предишните Мултипла и определено не отстъпва Поне като дизайн на Dacia Duster
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Георгиев ( преди 1 месец )
    Коз, коз... колко да е голям. Новия Дъстър е скъп за Румънския завод и също ще се произвежда в Турция.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Стеф ( преди 1 месец )
    Типо и Мултипла нямат нищо общо, ама карай. И тая нова талига ще е по-скъпа от тоя Дъстър....
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    добруджанско говедо ( преди 1 месец )
    Нищо не се казва за двигателите, очаквайте новата Мултипла с двигател от Хускварна ,битурбо
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Няма го вече грозното.. някак не е същото. Хората го търсеха за да покажат колко не им пука как им изглежда колата. Загуби си идентичността.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    #6 за това и в Испания от няколко години има небивал бум в продажбите на автомобили втора употреба..
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    От любопитство погледнах цената на Дъстер, в Испания базовия 100к.с. на изплащане за 5 години са 24 000евро
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Тюююю ( преди 1 месец )
    Баце пак изтърва гювеча след като построи Фолсвагеновия завод
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    raiders ( преди 1 месец )
    Новия дъстър започва от 36к, 2 ниво с екстрите мек хибрид 43к, сега ако искаш 4х4 и най-високо оборудване или хибрид 53 000лв., аз си харесах на газ за.40кИма продадени над 150 000 за.2023, сега новия модел ще върви още повече. А фиатката докато почнат в турция.да я.правят и продават (на каква цена, сега типото на платформа от пунто почва от 40к, до 53к) ще стане 2026г., а не.си ли в час с производството си отиваш.