IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малък гараж в Лондон се продава по-скъпо от къща

Паркомястото с размери 6 на 3 метра е в сграда до българското посолство

Единично паркомясто - вярно, в най-тузарското място на Лондон, се продава за 225 000 паунда! При това далеч не е от впечатляващите. Но това е пазарът!

 
гараж Лондон 1


Мястото е в затворен гараж, намира се на един хвърлей от Хайд Парк, но трудно ще побере по-голяма кола. Гаражът е с размери 6 на 3 метра, точният му адрес е Prince Consort Road в Лондон SW7.

Има вход, широк само 2,66 метра! Повечето модели на Range Rover, любими на жителите на западен Лондон , са малко над два метра широки. Така че едва ще влязат в скъпия гараж, след което ще се наложи шофьорите да излизат с мъка. Гаражът е част от апартаментен комплекс Albert Court, който се намира точно зад Royal Albert Hall.

Между другото, на един хвърлей по уличката е и българското посолство в Лондон. Сградата има история на скъпо продадени парко места. Рекордът е от 400 000 лири през 2014 г., а друг сменя собственика срещу 275 000 лири през 2013 г. Но може би са били поне в приличен вид.

Описанието на този гласи: „Много сигурен „заключен“ подземен гараж, разположен под Albert Court. South Steps. Гаражът изисква карта с ключ за достъп и има видеонаблюдение, работещо 24 часа на ден. Има и достъп до вода в рамките на гаражното пространство.“.
 
 

гараж Лондон


Потребител обаче се възмущава, че искат четвърт милион за „подгизнало място“. „Изглежда като всичко друго, но не и сигурно. За тези пари би трябвало поне да има централно отопление“, коментира друг. Трети го намира за лошо осветен и прекалено тесен. Като дава пример, че паркирането на Range Rover ще си е цяло изкуство. 

Мястото на второ  ниво е реално само под наем, като договорът изтича през 2096 г. Както споменахме, като екстра е споменат достъп до вода. 
С исканите 225 000 лири обаче бие по цена много домове във Великобритания. Среден в Англия през декември е струвал £306 000, докато същата къща в Шотландия върви за около £189 000. Говорим за класика с три спални, две бани и всекидневна с кухня.

Но паркирането в тази част на Лондон не е евтино удоволствие. Място на алея в Найтсбридж струва 83,40 паунда на ден, за да оставите колата си, докато вършите работа или се разхождате. За сравнение – толкова не печели току що дипломирана медицинска сестра. Но ако се опитате да хитрувате с номера „спрях само малко“, като не платите, рискувате глоба от 65 паунда.

В квартала може да минете „по-тънко“, ако извадите 36,20 паунда за 4 часа паркиране или 13,90 за един. Скъпичко дори за този баровски район, затова не е чудно, че за няколко месеца от въвеждане на новите цени на платена зона са спрели едва 187 души, за които очевидно парите растата по дърветата.
 
 

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    хаха ( преди 1 месец )
    скъпо е защоето е до БГ посолството брааат
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 месец )
    И в България става вече така. Апартаменти много, гаражи малко и затова цената им расте.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    3x6м не е малко, елате да видите в подземния гараж на новия блок до нас на кое му казват малки места. Някои са между две колони отстоящи на 2.2м вярно цената е скромна - има-няма 12хил
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    М дааа, много добре
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    По-скъпо от къща в България. В Англия нещата станаха ужасни. Защото имат един закон, дето казва, че след 400 000 паъунда, при наследство дължиш 40% на държавата (освен ако не си "равното пред закона" краслско семейство), така че се стига до глупсоти, кдъетоо къща за 150к е станала почти 800к, и като ти тръшнат 160 000 паунда "такса смърт", младо семейстово се налага, да продаде и да кара под наем до живот, защото с останалите пари може си купи два гаража ...