IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Глобален кросоувър на Nissan получи нов двигател и 4х4

При смяната на поколенията Kicks промени имиджа си и порасна на размери

Кросоувърът Kicks се появи в гамата на Nissan през 2016 г. и беше обновен през 2020 г. Това беше един наистина глобален модел, тъй като се продава се в много страни, а производството е установено в Бразилия, Мексико, Китай и Тайланд. През миналата година САЩ стана най-големият пазар за Kicks, като бяха продадени 66 823 бройки. И затова не е изненада, че именно там беше разкрито второто поколение на малкия SUV.


Nissan Kicks


Кросоувърът променя имиджа си и получава по-зрял дизайн. Екстериорните характеристики включват правоъгълна радиаторна решетка с широки хоризонтални ленти, към които са прикрепени светещи секции, а също така „мускулесто“ тяло, „плаващ“ покрив и задни светлини във формата на L. За първи път срещу допълнително заплащане топ-версията се предлага с 19-цолови джанти, а за другите варианти са предвидени 16-и и 17-цолови.

Второто поколение на Kicks е забележимо по-голямо от предшественика. Дължината е 4366 мм, широчината – 1801 мм, височината – 1631 мм, а междуосието – 2657 мм. За сравнение, размерите на предшественика са 4295/1760/1608 мм, а разстоянието между осите е 2619 мм. Пътният просвет вече е 212 мм (179 мм при първото поколение).

Основната промяна в салона е таблото, което се издига леко над предния панел. В базовите и средните нива на оборудване S и SV инструментите се показват на 7-инчов екран, докато топ-версията SR има 12,3-инчов дисплей. Най-евтиният Kicks има 7-инчов мултимедиен сензорен екран, докато други опции са с 12,3-инчов екран.


Nissan Kicks


Списъкът със стандартно оборудване включва още LED оптика, камера за задно виждане, адаптивен круиз-контрол, системи за автоматично спиране, наблюдение на маркировка на лентата и наблюдение на мъртви зони. Версията Kicks SR разполага с кожена тапицерия, декор с вид на въглерод, безжично зареждане за смартфон, камери за кръгов обзор и разширен набор от асистенти за шофиране. Опциите включват отопляем волан и предни седалки, аудио система Bose и панорамен люк.

Кросоувърът получава и нов двигател за американския пазар. Досегашният атмосферен HR16DE 1.6 (124 к.с., 155 Нм) е заменен от MR20DD 2.0 (отново 4-цилиндров, атмосферен), който произвежда 143 к.с. и 190 Нм. Както и преди, кросоувърът ще бъде достъпен за американците изключително с трансмисия Xtronic CVT.


Nissan Kicks


В същото време за първи път Kicks вече ще се предлага не само с предно предаване, но и със задвижване на всички колела (междуосието на тази версия е още по-дълго - 2664 мм). Някои пазари предишният кросоувър също има версия 4WD, но това е сериен хибрид със собствена система e-Power: този Kicks има електрическо задвижване на всички колела, тоест отделен електрически мотор е монтиран на задната ос . Американският кросоувър е оборудван с традиционна система 4х4.

Второто поколение Nissan Kicks ще направи своята публична премиера на автомобилното изложение в Ню Йорк, което отваря врати следващата седмица. В САЩ и Канада продажбите ще започнат през лятото, като цените предстои да бъдат обявени.


Още снимки на новото поколение на Nissan Kicks - вижте в галерията:


0 от 500