IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Латвийците от Darzt ще направят най-скъпия SUV на света

Prombron Iron Diamond CLV ще използва за основа Lamborghini Urus

Латвийската компания Dartz започна разработката на бъдещия най-скъп SUV на планетата. В момента нейният Dartz Prombron заема трето място в тази класация с цена от 1,1 млн евро, но новият автомобил ще бъде поне два пъти по-скъп.


Dartz Prombron Iron Diamond


Екстравагантният на вид Prombron се прочу с участието си във филма „Борат“, както и с това, че интериорът му е украсен с кожа на от половия орган на кит. Той се задвижва от 6,0-литров V12 двигател на Mercedes, развиващ около 1500 к.с.

Новият автомобил ще се казва Prombron Iron Diamond CLV и ще представлява модерна версия на първия SUV на Lamborghini - LM002, но ще използва техническата част на втория - Urus. Това означава задвижване с 4,0-литров туин-турбо V8 с мощност от 650 к.с.

От компанията-производител твърдят, че новият хипер SUV съчетава „спиращата дъха динамика на спортен автомобил, издръжливостта на танк и елегантен лукс". Всичко това, разбира се, си има и сериозна цена - 2,5 млн евро без допълнителните екстри и оборудване.


0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 месец )
    Не ми е мечта да имам такъв зловещ толуп, но евала на смелостта и креативността на другарите. Това са возила Рамбовци и Терминатори, а света е пълен с такива.