IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 коли от 90-те години, които си струват и днес

От Peugeot 106 GTi до Audi RS4: тези образци са от времето, което мнозина смятат за Златния век на автомобила

Помните ли 90-те? Времето, когато историята бе свършила, демокрацията бе победила, музиката още ставаше за нещо, а интернет достъпът ставаше по телефона и с цената на постоянни скандали със съседа, с когото сте дуплекс (читателите под 29-годишна възраст, които нямат идея за какво говорим, могат да прескочат направо към галерията). Според мнозина 90-те години на ХХ век бяха и златната епоха на класическото автомобилостроене: време на засилващ се респект към инженерната част, нарастващо внимание към качеството, но все още преди революцията в електрониката, която превърна колите в компютри на колела. Днес тази епоха ни изглежда безвъзвратно отминала. Но много от нейните автомобили са още живи и могат да бъдат забавни. Ето една подборка на уважаваното издание Autocar с 15 коли от 90-те, които си струва да купите и днес
  
    
15 коли от 90-те, които си струват и днес (ГАЛЕРИЯ):


 
   

0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Само мерцедес 124 другите са отпадак
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 30 ( преди 1 месец )
    На Елантрата разхода двоен и е умрял кон дори в сравнение с 90 коня дизела
  • #30
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    2.0HDI 110 коня си гори масло доволно, обикновен дизел. Нищо особено. Освен това маховика дрънчи, защото е демпферен и се износва, верно съединителя е много здрав вече 330 000км. оригиналния съединител, отделя високо, но държи още. Но колата за тия километри много ремонти. Един Хюндай Елантра 1.6 бензин изкарва 800 000км. без ремонт и не се чува как работи, така че какъв е смисъла да възхваляваме Пежо дизел? Шумен дизел.
  • #29
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Renault ( преди 1 месец )
    Е как 390 броя Williams, като само България има поне 500...
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    2.0 hdi 90 psВечен мотор!500000 без да гори масло!Другите на тези километри не знаят къде са!
  • #27
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Реалист ( преди 1 месец )
    Форд са едни от най-безличните и бързо обезценяващи коли по принцип. Особено Форд Ка е *** убития и грозен ***. Не знам какво изобщо прави в тази класация. А още по-малко се съмнявам някой да тръгне да търси, че и да дава пари за тва недоразумение в момента, освен ако този някой не е с ментални отклонения...
  • #26
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Митьо ( преди 1 месец )
    Звездите на това десетилетие са W124 и W140! Другите марки и модели са подвластни. За справка - по пътищата и mobile сайтовете. За справка на колегата с мнение номер 19, W126 е от 80-те години.
  • #25
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Които и да е коли от 90-те може да "струват" днес само за колекционери, които си имат друга кола за ежедневието и си вземат такава антика за кеф и сантименталности/скъпи спомени от младостта и тн. Иначе си е стреляне в крака с бренеке.
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Поздравления за Аудито, между другото харесвам 1.8T мотора, въпреки че харчи масло, динамичен двигател. Моделът има доста забележки и далеч ,ама далеч не може да се определи като безпроблемен, но твоето Ауди изглежда е запазено и добре поддържано.
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 1 месец )
    На Ауди А4 B5 от 99г. нямам ръжда по каросерията. Даже на прегледа се учудиха.Единствено изби ръжда по лайстната на багажника, точно където е мястото за ключа!Факт!