IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Duster става пикап

Моделът ще се предлага под марката Renault, а Nissan ще пусне своя версия

Renault разработва нов лекотоварен пикап, който да замени сегашния Duster Oroch, който се продава основно в Южна Америка. Според Autocar India, той ще се базира на кросоувър платформата на новото поколение на Duster, като ще се предлага на по-голям брой пазари от сегашния Duster Oroch.


Renault Niagara


Настоящият Oroch външно е почти точно копие на Duster, съобразен с типа на каросерията. Новото поколение на пикап ще получи много повече дизайнерски разлики от донора, като се твърди, че основните стилистични решения за него ще бъдат заимствани от скорошната концепция Niagara.

Предполага се, че бъдещият пикап ще се произвежда в две версии с междуосие. Основните конкуренти на новия модел в удължената му версия са Fiat Toro и Chevrolet Montana, като в базовия си вариант пикапът на Renault няма да се предлага със задвижване на четирите колела.

Гамата двигатели ще се състои от бензинови агрегати, като топ-версиите ще получат хибридно задвижване с допълнителен електромотор на задната ос. Основното оборудване на камиона ще включва електронна система, която позволява да се променят режимите на работа на задвижващата електроника за шофиране извън пътя.

Renault планира да разшири предлагането на новия модел, като пусне версия с десен волан, каквато Oroch нямаше. Това ще даде достъп на новия продукт до нови пазари. Освен това Nissan може да пусне собствена версия на пикапа.


0 от 500