IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеното Audi A3 стана кросоувър

Новата за модела версия allstreet получи увеличен пътен просвет и защита на каросерията

Германският производител Audi обнови семейството A3, като промените засягат както външния вид, така и предлаганите технологии. Голямата новост в гамата на модела е версията Audi A3 allstreet, която се отличава от останалите. Тя прилича на кросоувър, изграден на базата на версията Sportback, като предлага редица специфични дизайнерски решения и увеличен пътен просвет.


Audi A3 allstreet


Моделът получаld боядисана в матово черно еднорамкова радиаторна решетка. Освен това A3 allstreet е по-високо от нормалното A3 Sportback и има за цел да доближи кросоувъра до Q моделите от гамата на Audi. Офроуд-характерът на модела е подчертан от допълнителната защита на каросерията, както и от рейлингите на покрива.

Окачването на A3 allstreet е с 15 мм по-високо от това на A3 Sportback Заедно с по-големия диаметър на гумата, новата версия предлага с 30 мм по-голям пътен просвет. Широки ленти на подчертават арките на калниците, в които стандартно се въртят 17-цолови колела. Опционално и за двата модела се предлагат 18- и 19-цолови джанти.


Audi A3 allstreet


От Audi са категорични, че с новата версия искат да продължат успеха A1 allstreet (известен още и като A1 Citycarver), но в по-висок клас, като предложат на клиентите „повишен комфорт под формата на по-висока позиция на седене, удобно влизане и по-добра видимост“.

Подобно на другите модели от семейството A3, allstreet може да бъде поръчан от март, когато стартира производството му в Инголщат. Може да се поръча във версията 35 TFSI с 1,5-литров двигател, който произвежда 150 к.с. Първоначално този вариант ще се предлага със 7-степенна автоматична скоростна кутия, а по-късно и с 6-степенна механика. Дизеловият вариант е 35 TDI, който също произвежда 150 к.с. и може да бъде оборудван само със 7-степенна S tronic. И двете версии - бензинови и дизелова, са „меки хибриди“ с 48-волтов стартер-генератор за намаляване на разхода и на вредните емисии.


Audi A3 allstreet


През 2025 г. ще излезе и версия със задвижване на четирите колела и 2,0-литров бензинов двигател. Цените на A3 allstreet започват от 37 450 евро, което е с 1800 евро повече от стандартния модел.

Другата голяма новост при цялото семейство Audi A3 е появята на възможност за абонамент на някои основни функции като помощ при привклечване на дълги светлини, двузонов климатроник, адаптивен круиз-контрол и интеграция на смартфон. Това става през приложението на Audi, което позволява закупуването на тези услуги за срок от 1 месец, 6 месеца, 1 години или 3 години. Функциите могат да бъдат купени и за постоянно, като цените все още не са разкрити.


Още снимки на Audi A3 allstreet - вижте в галерията:


0 от 500