IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Audi ще има собствен отбор във Формула 1 от 2026

За целта германският производител поглъща Sauber Holding AG

Германският производител Audi направи нова голяма крачка към участие в световния шампионат във Формула 1, като постигна споразумение за придобиване на отбора на Sauber. Така от 2026 г. компанията ще може да се състезава в най-елитния автомобилен спорт.


Audi F1


Досегашният ръководител на отдела за техническо развитие на Audi - Оливер Хофман (на снимката), поема управлението на целия проект. Той ще отговаря за разработката на силов агрегат от новото подразделение Audi Formula Racing GmbH, както и за стратегическото управление и активиране на ангажимента на Audi AG съм Формула 1. Целта на участието в световния шампионат е се укрепи марката Audi в глобалната среда и да осигури интензивен обмен между моторния спорт и серийното производство на автомобили.

В този контекст групата ще поеме изцяло управлението на Sauber Holding AG. Съответно споразумение беше постигнато с предишния мажоритарен акционер - компанията Islero Investments AG, който напълно подкрепя промяната. Оливер Хофман ще поеме председателството на съответните административни съвети на всички компании на Sauber в допълнение към председателството на събранието на акционерите на Audi Formula Racing GmbH.

В същото време Хофман подава оставка като а член на борда на Audi AG. Изпълнителният директор на Audi - Гернот Дьолнер (бивш инженер в Porsche), ще поеме управлението на техническото развитие в допълнение към съществуващите си задачи. Той ще продължи започнатата трансформация на техническото развитие на марката.


0 от 500