IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов трус в Audi - главният шеф иска да уволни техническия директор

Оливер Хофман е обвинен за забавянето на развитието на електрификацията на марката

Изпълнителният директор на Audi - Гернот Дьолнер, иска да уволни главния технически директор на компанията Оливер Хофман, съобщи германският вестник Bild, позовавайки се на източници, близки до автомобилни производител.


Оливер Хофман


Според информацията, Дьолнер и Хофман не се разбират, като шефът на Audi обвинява своя технически директор за забавянето на развитието на марката, най-вече при електрификацията. Хофман, чийто договор бе удължен с пет години през май, ще бъде изпратен в новия отбор във Формула 1, като негов наследник все още не е определен.

Надзорният съвет на Audi ще обсъди освобождаването на техническия директор на свое заседание в четвъртък. Крайното решението обаче трябва да бъде взето от Надзорния съвет на компанията-майка Volkswagen Group, който ще се събере на заседание в началото на следващия месец.

Говорител на Audi отказа да коментира твърденията. Хофман беше назначен за ръководител на техническото развитие на Audi през 2021 г., като е натоварен със задачата да ускори натиска на автомобилния производител по пътя към електрификация. Преди това той беше главен оперативен директор на германския производител.

Преди това инженерът е работил за осигуряване на качеството в Lamborghini и е отговарял за развитието на задвижването в завода на Audi в Гьор (Унгария). Бил е и ръководител на техническото развитие на Audi Sport.

Ако Хофман бъде освободен, това ще бъде втората смяна на важна фигура в Audi. Само преди дни компанията назначи италианеца Масимо Фрачела за главен дизайнер на мястото на Марк Лихте.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Фат е-трона ли има на предвид, да голям срам, Тесла се очертават освен по-добри и доста по-евтини от повечето, само китайците имат някакъв шанс но там повечето са мошенници и аз вяра им нямам дори и 7 години гаранция да дават.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не мога да дам лично мнение за електричките на Ауди, но надеждността на ДВГ последните години е пълна трагедия. Да не отварям дума и да дизайна им в стил 55+. Там поне дизайнера смениха, та може и да има развитие.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 2 месеца )
    Нищо не знаеш ! Тукашните специалисти фалират Тесла по три пъти на ден , щото нямало пазар за електричките .
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Това е най-правилната стратегия. Тесла няма маркетингов отдел и разбива пазара.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не е виновен ТД. Мечтите на СЕО са едни, но настроенията на купувачите са други. Уж се отказвха от ДВГ, ама направиха един рязък завой... Като не продават електриките - що не разкара маркетингковия отдел?