IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Направи си сам: Импровизирана стойка за телефон в колата

Един трик, който може да бъде полезен в много ситуации

През годините на съществуването на личните превозни средства в съвременната им форма, шофьорите са измислили доста интересни ноу-хаута, предназначени да улеснят ежедневието зад волана. Сега ви разказваме за още едно от тази поредица. То значително опростява процеса на използване на смартфон в движеща се кола.


смартфон шофьор


За някои желанието да „подобрят“ автомобила според индивидуалните си нужди се превръща във вид хоби и на практика самоцел, граничеща с кич. Може би всеки е срещал герои, които окичват интериора на колите си с всякакви завеси, монтират държачи за всевъзможни джаджи, включват максимален брой кабели във всички налични конектори и т.н.

Другата крайност са гражданите, които по принцип не могат да приемат нищо ненужно в салона на личния си автомобил. Но когато например, този вид шофьори имат нужда да използват навигация от смартфон, защото не винаги пътуваме само по познати маршрути и места и се окаже, че няма къде да се постави телефона, възниква проблем.

В повечето коли е трудно да закрепите телефона така, че да виждате екрана му, както и не е удобно да го държите в ръка и да управлявате с другата. Съгласете се, и двата варианта са меко казано неудобни. Те също са опасни по своята същност.

Трикът, който използват някои е свързан с парче не много дебел найлон. Безплатна торбичка за еднократна употреба от местния магазин е идеална за целта. Първо го навиваме на нещо подобно на въже и го прокарваме през решетката на един от дефлекторите на климатичната система. По такъв начин, че накрая нашето спасително парче найлон да виси с двата края навън.

След това вземете смартфона си и отстранете пластмасовия калъф, който предпазва корпуса. Поставяме краищата на магическата лента, висяща от дефлектора, в калъфа и след това го поставяме обратно на смартфона, така че екранът на устройството да е обърнат към водача. В резултат на това вече имаме импровизиран държач за мобилен телефон. Да, той се люлее, докато колата се движи. Но шофьорът винаги вижда какво се случва на екрана на устройството и двете му ръце са на волана.


0 от 500