fallback

Дилър на Porsche финтира Мъск, направи луди пари от Cybertruck

Ford също се сдоби с новото чудо на Tesla, но само за да разгадае тайните му

Ако кажем, че  Tesla Cybertruck предизвика сензация, значи пестим думите. Фурорът е толкова мощен, че вече има баровци, които са платили близо $250 000 за чудото на Мъск. Повече от двойно повече от това, което колата е струвала на първия си собственик като чисто нова.    

В Tesla го очакваха и за да избегнат спекулации с модела, включиха клауза, според която собствениците нямат право да продават своя Cybertruck през първата година. Освен ако компанията на Мъск не даде своето разрешение, тогава тя сама изкупува обратно колата или плаща неустойка от $50 000 . Въпреки това вече има няколко Cybertrucks, които смениха собственика си на тлъсти цени. Компанията GimetheVIN, която търгува само с компании и дилъри, продаде един брой наскоро  онлайн за $244 000.

Най-любопитното е, че човекът, който е платил допълнително $120 000 над новата продажна цена за Tesla Cybertruck Foundation Series, не е особен фен на Илон Мъск. Нещо повече, той е официалният дилър на Porsche за Южен Орландо, Флорида.

Този факт предизвика спекулации, че го е направил в името на немския концерн. Така Porsche ще може да отвори Cybertruck и да види всичките му тайни. Самият Илон Мъск, след като изрично похвали инженерите на Porsche, заяви: „Когато го разглобят, ще открият много нови технологии.“

Производител да купи автомобил на конкурент, за да се опита да разгадае тази или онази функция, е обичайно за цялата индустрия. Всъщност, не само при автомобилите, известно е като обратно инженерство. Honda, например, купи няколко Ferrari и Porsche по време на разработването на второто поколение  NSX. Тогава Porsche го приеха с хумор. Но брандовете го правят анонимно -  с участието на „сламен“ човек или фирма. Тук обаче е изненадващо, че официален дилър започва да купува на търг Cybertruck.

Но вече не е толкова чудно, защото няколко дни по-късно Cybertruck Foundation Series се продаде на страницата на Porsche Center в Южен Орландо за $289 999 и с по-малко от 120 км на брояча. Така тзи дилър направи хубава печалба от над $45 000. 

Може Porsche да се сдобили с Tesla Cybertruck, но едва ли. Днес няма как да разберем. Просто дилърът е видял бизнес възможност и се възползва от нея. От друга страна, поне една марка е получила Cybertruck за обратно инженерство. Става дума за Ford. Cybertruck е забелязан в тестовия център на марката близо до Детройт.

Джон Клей Улф, собственик на посредника GimetheVIN, призна, че колата за Porsche не е първият Cybertruck, който неговата компания е закупила. И няма да е последният. Друг Cybertruck е бил изтъргуван в деня преди приключването на търга. Слуховете предполагат, че този купувач е точно Ford и са платени $250 000. Нещо, което Илон Мъск, не пропусна да отбележи. „Заслужава си“, тържествува ексцентричният милиардер.

 

fallback
  • #10
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Адреналинките нямат възраст. Топ и: д :иота на каква възраст е? Какво образование има? Каква кола кара? Жена му с какъв цвят очи Колко е висока и колко килограма е? Това че си казал някакви подробности за някакъв измислен Ник на адреналинка на Радев, 100% клонинг, който повтаря абсолютно същите глупости, които са толкова грешни, че няма как да има дори двама толкова неграмотни човека в света. С този Ник къде се срещнахте? На любимия Монблан с хайл да пиете чай кафе, узо и бира? ВЕрваме ти!
  • #9
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Точно затова се наложи от space x да направят нещо средно което хем да е здраво хем да корозира по-малко. По-малко от неръждаемата стомана, а не въобще. Не ръждясва алпаката.
  • #8
    Елон Мъсков ( преди 7 месеца )
    Аз се изгъбарках с дизайна за да го копират другите и после ще покажа истинския. Тази грозотия ще отиде в историята.
  • #7
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ето го и поредния адреналински клонинг на инженер Радев, професора светец който възкръсна през 2020 година, след като гост го уби от ковид, за да го избави от срама че кара перпетууммобиле. След хиляди обяснения все още не прави разлика между неръждаема стомана и алпака и не знае че алпаката не ръждясва, но е мека а неръждаемата стомана е твърда, но ръждясва. 300 пъти му обяснявах и клипове му пусках, как първите ракети ръждясваха, а като смениха стоманата се взриви заради липса на здравина.
  • #6
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    МитЕ, Неръждаема стомана да ръждясва! Това е като дървено желязо.Ръждясват само мифки китайски и турски ментета.
  • #5
    До 1 ( преди 7 месеца )
    Тези които са очаквали пикапът да е постоянно лъскав дори след като го намокри дъжда, сте имали нереалистични очаквания. На Вас Ви е простено, за разлика от професор машинен инженер Радев с многото адреналински никове клонинги. Искрено беше изненадан, че неръждаема ламарина ръждясала и продължава да се възмущава. Ако при обикновения човек Това е липса на обща култура, то при професора Гост е тотална липса на образование и функционална грамотност. Неръждаемите стомани си ръждясват. Нормално е!
  • #4
    Гост ( преди 7 месеца )
    Бързали са да продадат кибергрозника,докато не е ръждясала ултра твърдата и мега еластична стомана,която се оказа китайска алпака за мивки.
  • #3
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ето как отново Тесла втора употреба струва повече отколкото нова и сега като го кажа, Гост след 2 години ще ме цитира, когато някоя статистика покаже, че цените на употребяваните пикапи на Тесла са сринали с 80% и вече се продават на 20% от цената на която са купени. Някакви хора ще са изгубили около 200 000 и ще ги продават само на 50 000 долара защото чисто нов от магазина без чакане струва 55 000 долара. Ама антиматематици какво да ги правиш.
  • #2
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Мъска явно като се напуши и получава халюцинации как играе Moon Patrol на Apple II като малък и му се е родила гениалната идея да направи cuberjunk!
  • #1
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Cybergarbage но хората си го купуват заради това как изглежда като нов (че като го навали дъжда и неръждаемият ръждясва ;))).
fallback
Последни