IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati GranCabrio получи уникална система за защита от студа

Красавецът ще се предлага само във версията с 550 коня до пускането на електрически модел

Проектирани заедно, Maserati GranCabrio разполага със същия V6 двигател с 550 коня като купето Gran Turismo, съобщава италианския производител. Мекият покрив се отваря и затваря за 14 секунди дори при движение.

 
Мазерати кабрио


Най-мощната версия на двигателя V6 Nettuno ще бъде единствената при новото Maserati GranCabrio. Поне докато не бъде пуснат електрическият вариант Folgore. 

Кабриолетът, произлизащ от GranTursimo, с който е проектиран успоредно, се предлага само във версия Trofeo. Ревът на 3-литровия туин-турбо мотор обещава приключение при отворен покрив. 


Мазерати кабрио


Размерите остават същите като при купето. Единственото изключение е при височината, която се увеличава с малко над сантиметър до 1360 мм, докато дължината и височината не се променят, съответно  4970 и 1960 мм.

Платненият мек покрив на Maserati GranCabrio се предлага в пет различни цвята и е проектиран да заема минимално място, когато е сгънат в багажника. Последният предлага капацитет от 172 литра при затворено състояние и 131 литра при отворен покрив. Процесът се управлява електрически чрез сензори от дисплея. Както споменахме, отнема 14 секунди, като функцията е налична до скорост 50 км/ч. Механизмите за активиране на мекия покрив и модификациите на шасито увеличава с около 100 кг. теглото.

 
Мазерати кабрио


Стандартно Maserati GranCabrio е оборудван с уникална система, която затопля вратовете на пътниците отпред въз основа на три нива на интензивност. Тя позволява да шофирате на открито дори в най-студените дни. Защитата от вятър е допълнителна функция, която може да се използва, когато на борда има двама пътници. Тя може да се сгъне и прибере в багажника, когато не е необходима. При отворен капак предотвратява образуването на турбуленция в купето, подобрявайки аеродинамиката на превозното средство.

Maserati все още не е обявила нито датата на пускане на пазара на GranCabrio, нито неговата цена, която обаче можем да предположим, че е поне с 15 000 евро по-висока от тази на GranTurismo Trofeo. Иначе казано, ще прескочи 240 000 евро.


Още снимки на кабриото - вижте в галерията:


 

 

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    inniskilling ( преди 1 месец )
    Абе Иво, абе Недков, заслужаваш някой да ти загрее врата. Виж кви ги пишеш: "височината, която се увеличава с малко над сантиметър до 1360 мм, докато дължината и височината не се променят, съответно 4970 и 1960 мм", "капацитет от 172 литра при затворено състояние и 131 литра при отворен покрив". Онова с отворения капак също цепи мрака. Жив и здрав, бодър и засмян.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Коко Бонго ( преди 1 месец )
    При отворен капак предотвратява образуването на турбуленция в купето... ако ми се отвори капака, последно за турбуленцията ще мисля :Д Това настрана, красавец голям е Мазера. Ще си помечтая.