IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В името на императора: как изглежда Land Cruiser на японската полиция

Всъдеходът разполага с мигащи светлини, сирени и... хризантема (ВИДЕО)

Toyota Land Cruiser е един от най-популярните модели на японската марка по цял свят и затова не е учудващо, че полицейските служби в различни региони също използват този автомобил. Един от тях е на служба на органите на реда в японската префектура Сага на остров Кюшу.


Land Cruiser на японската полиция


В случая обаче не става дума за новото поколение на модела, а за SUV от серията J100. Всъдеходът е боядисан с типична черно-бяла цветова схема за полицейски патрулни автомобили в Япония, като има светлинна лента на покрива и допълнителни мигащи светлини пред бронята броня.

Интересното е, че предната емблема на Toyota е скрита под различно лого, изобразяващо цвете. Орнаментът на решетката всъщност е хризантема, представляваща императорския печат на Япония. Той се използва само от императора и от членовете на семейството му.


Land Cruiser на японската полиция


Автомобилът е сериозно модифициран отвътре. Наред със стандартното полицейско радио и бутони за управление на сирената и светлините, в салона има пожарогасител, разположен пред пътническата седалка. Към жабката е прикрепен малък нож за рязане на клони от дървета, растящи отстрани на пътя.

От страната на пътника на таблото е поставен електрически контакт, предназначен за зареждане на прожектора. Освен това към гърба на предните седалки са прикрепени две сгъваеми маси.


Land Cruiser на японската полиция


В товарното отделение различни кутии носят основни предмети, използвани при инциденти, включително палка за регулиране на движението и друга пръчка, която излъчва силен авариен сигнал, за да предупреди насрещно идващите шофьори. В инвентара има още конуси, пешеходен уред и контейнер с неутрализиращ препарат за нефтени разливи.

Изборът на Land Cruiser с 4,7-литров V8 двигател за ролята на полицейски автомобил е лесно разбираем. Тези превозни средства са известни със своята практичност, надеждност и истински възможности за пътуване навсякъде. През зимата този SUV е оборудван с вериги за сняг.



0 от 500