IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конфискувано Ferrari 458 Italia стана полицейска кола

Органите на реда в Чехия са похарчили над 14 000 долара, за да модифицират автомобила (ВИДЕО)

Не е тайна, че големите престъпници си купуват луксозни и мощни коли с придобитите по незаконен път средства. Понякога обаче такива автомобили биват конфискувани от властите, като имат различна съдба. В случая с това Ferrari 458 Italia, полицията в Чехия е решила, че може да го използва и го е превърнала в служебно превозно средство.


Ferrari 458 Italia


Суперколата ще бъде на разположение на отдела за специално наблюдение на Чешката република с национална юрисдикция и ще бъде управлявана само от специално обучени полицейски служители. Автомобилът ще се използва само „срещу най-агресивните шофьори по магистралите в Чехия, при преследвания на откраднати коли или по време на охрана на автомобилни събития“.

Според съобщението до медиите, полицейското управление е трябвало да похарчи 340 000 чешки крони, за да модифицира това Ferrari. Това прави около 14 000 долара. Толкова в Чехия струва нова Skoda Scala. Към тази сума се добавят още 130 000 крони (5400 долара), похарчени за пускането на колата в движение, тъй като тя е конфискувана преди 10 години и е прекарала цялото това време в гараж, без да се използва.



Суперколата има пробег от 2000 км, като промените по нея започват от боята – оригиналното червено е заменено със сиво, както и със специално полицейско обозначение. Това 458 Italia получава още система от камери, радио, допълнителни светлини и дисплей с надписи.

Ог полицията допълват, че Ferrari 458 Italia не е най-ценното или най-рядкото превозно средство, което е конфискувано. Само за 2021 г. от престъпници са иззети близо 900 коли, като повечето от тях са продадени, а приходите са използвани за покриване на щетите, причинени от нарушителите на закона.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Би ли споделил кои са тези места в които карат Ферари, като полицейска и за колко време. Кажи къде повече от 1-2 г. са карали кола от тази марка. Ще е интересно да се разбере.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #2 ( преди 1 година )
    Дубайската полиция е друга бира бе дженди недо-кла-тен! Къде ще сравняваш едните с огромен бюджет с други, които са с лимити за гориво и километри. Ти изобщо знаеш ли иак се поддържа Ферари и какви са разходите? Огромни са и ти е бедна фантазията за какво става дума. Колите от тази марка се поддържат само и единствено от фирмен сервиз. Запознай се с цените им и ще разбереш за какво ти говоря.
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    Това е според твоята елементарна и първична логика! Добре че не разсъждават така и на други по-развити места...
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    колата е и с представителни цели, не толкова за гонки. В Германия са модифициран МБ, 220д или евентуално ако са по богати БМВ530д. В гонки не се впускат толкова, има си и други методи да ги хванат. Релаността, не е Need for Speed" или подоба игра където имаш ресет.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    и като правят гонки ще стане мазало шефовете гледат филмчета от времната на лу дь финес и се изживяват като актьори важното е данъкоплатците да им плащат
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Х ( преди 1 година )
    Кажи го на дубайската полиция, тапет. А иначе каква е логиката да гониш бърз модифициран автомобил със шкода рапид?
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Някой шеф или приближен ще му се кефи на това Ферари. Няма логика да го правят полицейско, а логиката е да го продадат и да вземат 20 нормални полицейски коли. А поддръжката му ще струва колкото на цяло полицейско управление. Не е сериозно да се ползва тази кола за подобна дейност.