IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендата Hispano Suiza с нов опит за завръщане

Компанията подготвя хиперавтомобила Carmen Sagrera

След възраждането на марката Hispano Suiza и появата на два интересни, но все още недотам популярни модела, компанията прави нов опит да се завърне след премиум елита. Тя се готви да отпразнува своята 120-годишнина с дебюта на нов електрически хиперавтомобил.


Carmen Sagrera


След като беше анонсиран миналата година, Hispano Suiza Carmen Sagrera се появи в кратко тийзър видео на което се виждаше само огромното задно крило. Сега обаче има повече яснота около предстоящия хиперкар на култовата марка.

Започваме с това, че въпросното антикрипо е изработено от въглеродни влакна и има златни акценти. Останалата част от купето на хиперавтомобила, включително характерните кръгли LED задни светлини, до голяма степен напомня на Carmen и Carmen Boulogne


Carmen Sagrera


Последните два модела ще останат в продажба заедно с новия модел Sagrera. От Hispano Suiza казват, че Carmen Sagrera ще изглежда по-спортен от другите модели, без да прави компромис с „луксозната философия“ на марката.

Известно е също, че новостта ще получи по-голяма батерия - с капацитет от 103 kWh вместо 80 kWh, което трябва да осигури доста по-голям автономен пробег с едно зареждане. Компанията не е разкрила информация за електрическото задвижване на спортния автомобил.


Carmen Sagrera


Припомняме, че Carmen може да се похвали със системна мощност на електродвигателите от 1005 к.с., докато лимитираната версия на Carmen Boulogne развива 1115 к.с. Предполага се, че иновацията ще е по-мощна от предлаганите в момента два модела.

Името на новия модел идва от района La Sagrera в Барселона, където през 1907 година компанията Hispano Suiza създава първата си голяма фабрика. Дебютът на новия продукт е насрочен за юни 2024 г.

0 от 500