IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш пилот от Ф1 осъди производител за използването на името му

Новият SUV на DR Automobiles ще бъде изтеглен от пазара и прекръстен

Италианският производител DR Automobiles получи забрана от съда за продажбата на модела си Ickx. Причината е, че той носи името на вицешампиона във Формула 1 от 1969 и 1970 г. Жаки Икс, съобщават медиите в Италия.


DR Automobiles


Всъщност, компанията продава автомобили, произведени в Китай, след като ги ребрандира. Така на пазара в Италия през миналата година се появи автомобил, наречен Ickx K2, който всъщност е Beijing BJ40 SUV, произведен от BAIC.

Това не се е харесало на белгийската легенда от Формула 1 - Жаки Икс, който е възмутен, че името му се използва без разрешение. Той е завел дело срещу DR Automobiles SRL още през лятото на миналата година, като процесът стартира през септемри. В крайна сметка съдът в Торино взе страната на двукратния световен вицешампион.

В DR Automobiles обаче не се съгласни с това решение и обжалваха. Съдебният спор се проточи още няколко месеца, но в крайна сметка съдът отхвърли жалбата и забрани на компанията да използва марката Ickx. Сега ръководството на производителя има срок до 23 март да премахне всички SUV-та, които са незаконно кръстени на известния белгийски пилот.

Ако решението на съда в Торино не бъде изпълнено, DR Automobiles ще плати на 79-годишния ветеран от моторния спорт по 50 000 евро за всяка кола, продадена под тази марка след 23 март 2023 г. Компанията също така се задължава да покрие всички съдебни разноски и да публикува на своя уебсайт цялата информация за тази неприятна ситуация.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Той е единственият които се казва така или колите са рекламирани като резултат от сътрудничество с гладния пенсионер