IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как лесно и бързо да премахнете малка вдлъбнатина от каросерията

Този трик за отстраняване на щети от леки удари също така пести пари

Тънкостта на метала на съвременните автомобили и незачитането на т.нар. лично пространство при автомобилите редовно водят до много неприятни последици: всеки контакт, било то броня в задръстване или пазарска количка на паркинг в супермаркет, води до вдлъбнатини по екстериорните панели на превозното средство. Трябва ли веднага да тичате към сервизите или можете да се опитате да разрешите този проблем сам, при това евтино, ви разказваме сега.


каросерията щети


Мързелив или несигурен собственик на кола, разбира се, ще се опита да отстрани последствията с помощта на полица "Каско", ако има такава, или ще отиде в някоя тенекиджийски сервиз за ремонт, където опитен майстор ще се опита да коригира последствията от сблъсък с реалността с помощта на кука и вендуза. И двете обаче струват пари, нерви и загубено време.

Но къде да отидат тези, които не могат да си позволят „Каско“ или сервиз? С други думи, това са голямата част от БГ шофьорите. Колкото и да е странно, има решение. Подземният паркинг не блока или гараж (ако имате такъв) са подходящи места в този случай. Ще са ви нужни контакт, дебел пластмасов контейнер, изолирбанд и индустриална прахосмукачка. И четирите компонента могат да бъдат намерени у дома или от приятел.


каросерията щети


След това трябва да оставите колата да се затопли от зимния студ и старателно, но внимателно да почистите повредения елемент. Не би трябвало да има никакви затруднения с парцал и бутилка вода.

След като завършите подготвителните процедури, можете да започнете решителни действия. В предварително подготвения контейнер правим дупка с размера на маркуча на прахосмукачката, интегрираме и плътно изолираме съединението с изолирбанд. След това съединяваме получената структура с повредената зона, опитвайки се да свържем импровизирания инструмент с детайла възможно най-плътно.

Ако успеете ще създадете вакум, който ще помогне на метала да се върне в първоначалната си форма. Както показва практиката, методът лесно и естествено коригира малки и плитки неравности, оставяйки след себе си само необходимостта от локално полиране.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Р ( преди 2 месеца )
    Изключително безполезно четиво
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    А, бе ( преди 2 месеца )
    вие, нормални ли сте ВЕЕ?
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    слон ( преди 2 месеца )
    То професионални вакум устройства не могат да се справят с леки вдлъбнатини камо ли прахосмукачка,не вкарвайте хората в приключения,има специлизирани сервизи за изправяне на вдлъбнатини без боядисване ;)
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 2 месеца )
    Първоглоксничка също засмуква със достатъчно силен вакъм да изправя кривини! При тая инфлация ще смучат каквото подадеш! На Тесла дръжката, врата, капак, броня... Тия с напомпаните джуки стават за по големи и извити панели. По добре уплатнява вендузата...
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Кочан ( преди 2 месеца )
    Е, сега ще си оправя тенекиите от градушката. Благодаря за съветите. Само тази индустриална прахосмукачка наистина ми е проблем. Ще трябва да си купя една.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    А дали вакум-помпата за канал няма да свърши същата работа?
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    2-ри, инфлация брат... инфлация ;-). А някои от приятелите ти са станали и ценители.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 2 месеца )
    Имам поне 12 приятели, които имат индустриална прахосмукачка. Аз също имах, ама я продадох и като гледам съм се минал. Минах и през 12-имата и най-ниската приятелска оферта, която получих, е бутилка поне 12-годишно, за да ми я дадат за няколко часа. С бира или дюнер не минава номерът вече. А какви приятели имаше едно време, ехе... :D
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Вв ( преди 2 месеца )
    Глупости...