IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-мощния Abarth в историята

Моделът 600e е базиран на едноименния кросоувър на Fiat

Премиерата на електрическия SUV на Abarth е очаквана с голям интерес, но изненадата донякъде беше провалена, след като снимка на автомобила с името 600e се появи в няколко интернет-издания. Новият продукт претендира да бъде най-мощният Abarth в историята, като получава електромотор, усилен до 240 к.с.


Abarth 600e


Кросоувърът е създаден на базата на едноименния модел на Fiat се различава от оригинала на Fiat по агресивния си спортен бодикит, 20-цолови оригинални джанти и гуми с полиуретанови вложки като тези на електрическите болиди от Formula E.

Засета има само една снимки на електромобила, която е направена на състезателна писта. Това е версията с ограничен тираж Scorpionissima, която се отличава с ексклузивен цвят Hypnotic Purple на каросерията. От нея ще бъдат произведени точно 1949 бройки в чест на годината на основаване на марката.

600e е вторият изцяло електрически модел на Abarth - първият беше 500e, който е оборудван с електрически мотор с мощност 155 к.с. Кросоувърът разчита на същия агрегат, но той е сериозно усилен - до 240 к.с. Abarth вече имаше кола с такава мощност в своя арсенал - 1000 SP, която представлява преработена Alfa Romeo 4C Spider. От нея обаче са произведени само 5 бройки, така че 600e спокойно може да бъде обявен за най-мощния масово произвеждан Abarth в историята.

Динамичните характеристики на Abarth 600e все още се държат в тайна. Няма информация за цената, но се очаква тя да е с около 5000 евро повече от тази на оригиналния Fiat 600e в топ-версията, която започва от 42 500 евро.

Що се отнася до Fiat 600e, с този модел италианската марка се завърна в B-сегмента миналото лято. Технически електрическият кросоувър е унифициран с Jeep Avenger: разполага с батерия с капацитет 54 кВт/ч и електрически мотор с мощност 156 к.с., монтирани на предния мост. Пробегът може да достигне 600 км, а зареждането от 0 до 80% от 100-киловатова станция отнема около 30 минути.



 

0 от 500