IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една от новите марки излезе начело по удовлетвореност на клиентите в САЩ

Rivian е лидер в класацията на Consumer Reports, три европейски бранда попаднаха в Топ 5

Един от новите автомобилни производители - Rivian, излезе начело в последното проучване на удовлетвореността на собствениците, проведено от от организацията за подпомагане на потребителите Consumer Reports.


Rivian


Класацията се свежда до това колко собственици са потвърдили, че биха купили същата марка отново. Rivian е лидер, след като 86% от притежателите на негови превозни средства отговарят с „да“ на въпроса. Американският бранд се оказва един от ай-удовлетворяващите, когато става дума за ценности като комфорт, шофиране, цена на притежание и място за съхранение в кабината.

MINI успя да се класира на второ място, като 77% от собствениците са казали, че отново ще изберат автомобил от марката. Други два европейски производителя - BMW и Porsche се разделят третото място с по 76%, а Tesla зае петото с резултат от 74%. В случая BMW, Porsche и Tesla се представят по-добре от миналата година, но прогресът на MINI е още по-голям, след като през миналата година британският бранд беше на 11-о място.


Consumer Reports
Consumer Reports


Genesis и Lexus се разделят шесто място със 73%, Subaru се промъкна в челната десетка със 70% за осма позиция, а RAM изравни Honda, Chevrolet и Toyota на девето място с 69%. Повечето марки постигнаха резултат между 60 и 69%, а Infiniti беше единственият бранд, при който повече от половината клиенти казаха, че са недоволни. Японският производител записа 49% на последно място, като пред него е Volkswagen с резултат от 51%.

Класацията на Consumer Reports донякъде опровергава твърдението, че колкото повече човек харчи за кола, толкова по-вероятно е да бъде доволен от нея. Mercedes-Benz и Audi се противопоставиха на тази тенденция, като отбелязаха само 59% рейтинг на удовлетвореност сред анкетираните


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Пак ли скрихте коментарите и трябва някой да напише мнение за да се появят? Угаждате на toyota? Чак се чудя как ви позволиха да публикувате такава статия, да се свети името японско!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Който купи електрокар, не повтаря" - Нали така квичахте, петролопитеци?
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "твърдението, че колкото повече човек харчи за кола, толкова по-вероятно е да бъде доволен от нея" - кой го твърди това, бе, Петърчо? Диаметрално противоположното е. Хората, които купуват Мерцедес, Ауди и БМВ, знаят какво искат и са много капризни. Очакват много и ясно си изрязват недоволството, ако не го получат. Не са като Тойоткаджийчетата и Лескунксджийчетата, които не биха си признали грешката дори под дулото на пистолет.
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 2 месеца )
    И забележете НЕдвусмисления и НЕОборим ФАКТь: И двете водещи авто-брандове са още в детска първоначална възраст и имат къмто 10-години РЕАЛно съществувание ...
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 2 месеца )
    И както за пореден път се вижда /и то от ясно по-ЯСНО!/: GENESiS + TESLA & LeXuS пак са си в челната 5-ка, където ги дели само ONE процент клиентско одобрение ... освен че има ЗАЩО, тия немат стигане, след като сите ние тук добре си Г0 знаеме тоз ФАКТь!!!
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ривиан отдавна е предпочитана марка с много добри отзиви - не е станала от вчера такава.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Mercedes последните години за нищо не стават. Много са зле с надеждността. Успяха да развалят и малкото мотори които ставаха. Ауди уверено върви по стъпките на Мерцедес. BMW не са особено надеждни последните поне 15 г. та явно хората са свикнали вече ;)). Жалко за Инфинити. Много изостанаха с технологиите, а моторите с променлива компресия се оказват не особено надеждни и икономични.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Тези американци нищо не разбират. Toyota е най-високотехнологичната надежда марка с най-доброто съотношение качество цена. Особено Инфинити, които са върха на върховете. BMW porsche и особено Тесла са нискотехнологични бoклyци. Трябва да си мазохист за да си ги купиш вместо да заложиш на японското качество.