IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е електрическият Fiat Panda?

Патентни снимки на модела, чийто дебют ще се състои през лятото, се появиха онлайн

Електрическият Fiat Panda ще пристигне през юли и до днес не са показвани нито тийзъри, нито „шпионски“ снимки, които да ни подскажат какво ще представлява този модел. Дали той ще следва концепцията Centoventi от 2019 г., или ще получи само няколко елементи от нея, предлагайки, предлагайки нови форми и пропорции?


Fiat Panda


Все още няма сигурни отговори на тези въпроси, но само преди няколко часа в интернет се появиха патентни снимки на мистериозен модел. Той няма лога или други елементи, които да подсказват неговата марка, но повечето мнения са, че това е електрическият Fiat Panda.

Според експерти, принадлежността на автомобила към семейството на Fiat се дължи основно на един елемент от предната част. Това са вертикалните черти на светлинната лента между двата фара, които всъщност представляват препратка към първото поколение на Panda.


Fiat Panda


В същото време LED-фаровете са разположени хоризонтално и са свързани с гореспоменатата светлинна лента. Предницата е затворена, както при всички електрически автомобили, а отстрани има вторични светлини с правоъгълен дизайн, подобни на тези на концепцията Centoventi.

Отзад също някои елементи, наблюдавани при прототипа от 2019 г., отново по отношение на светлините. Дизайнът е квадратен и „разчупен“ от хоризонтален елемент. Може да е друга светлинна лента или проста стилна линия. Малък спойлер е кацнал над задното стъкло.


Fiat Panda


Допирните точки с първото поколение са може би по-големи в това какъв трябва да бъде интериорът на електрическия Fiat Panda, чиито снимки се появиха онлайн няколко часа след тези на екстериора.

Ключовата дума е „простота“, която, поне изглежда, не иска да се откаже от технологиите. Всъщност скиците показват минимизирано табло с елемент - вероятно монитор, който отляво достига почти до центъра. Има единичен екран за обграждане на цифровите инструменти и инфотейнмънта, като той е различен от това, което се виждаше при новия Citroen C3, но е подобен на този на Centoventi.


Fiat Panda


Вижда се и емблематичния джоб пред пътника отпред, отличителен белег на Panda от 80-те. Скиците също така показват централния тунел, който е изключително семпъл, и левия панел на вратата с голям джоб за съхранение.

Електрическият Fiat Panda би трябвало да използва платформата Smart Car, на която се основава новият C3, като тя ще бъзе споделена с много други модели, идващи в бъдеще. Това означава, че задвижването ще се състои от предно разположен двигател с мощност 113 к.с. и литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 44 кВт/ч за максимален пробег от 320 км.


Fiat Panda


Дебютът на новия електрически Fiat Panda е насрочен за 11 юли 2024 г., по случай 125-годишнината на компанията. Той ще се произвежда в Сърбия, а продажбите му ще стартират в края на тази и началото на следващата година. Все още е рано да се говори за цени, но се очаква те да започват от 20 000 евро за базовата версия и да стигат 25 000 евро. На по-късен етап ще се появи версия с по-малка мощност, съответно по-малки батерия и пробег, като тя ще е по-евтина.


0 от 500