IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сензация във Формула 1: Хамилтън сменя Mercedes с Ferrari

Преговорите на 7-кратния шампион с италианците са пред финализиране

Предстоящият сезон във Формула 1 може да бъде последният 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън с екипа на Mercedes-AMG Petronas. По информация на Motorsport.com британският пилот преговаря за преминаване във Ferrari през следващата година, като двете страни са близо до споразумение.


Люис Хамилтън


В началото на миналия сезон беше съобщено, че Хамилтън е подписал договор за две години с настоящия си тим. Според последните информации обаче споразумението е за една година с опция да удължаване с още една, но британецът няма да се възползва от нея. Така той ще напусне тима си и ще премине във Ferrari.

Хамилтън кара за Mercedes-AMG Petronas от 2013 г., като спечели 6 титли при пилотите и 7 при конструкторите. 39-годишният пилот вече мисли за край на кариерата си във Формула 1, но преди да се оттегли, иска да се състезава и за Ferrari. В „скудерията“ той ще заеме мястото на Карлос Сайнц, чийто договор изтича в края на сезона.

Бъдещето на испанеца засега остава неясно, но най-вероятно той ще се присъедини към отбора, който в момента Sauber и Audi събират в момента. През 2023 г. стана известно, че германската компания планира да стане доставчик на двигатели за болиди от Формула 1 и вече има планове за проектиране на силови агрегати. Връзката на Сайнц с германския производител е силна, тъй като баща му спечели само преди дни рали „Дакар“ с електрифициран прототип на Audi.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 2 месеца )
    Харесвам Хамилтън и мразя ферари... от ерата шумахер, трудна работа, но вземе ли титла с 3 различни отбора ще е недостижим дълго време.
  • #3
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 2 месеца )
    Аз не харесвах Хамилтън , но борбите му с Йоско премениха мнението ми. Йоско ми е толкова противен, че харесвам всеки, който успее да му свие сърмите. А и когато губи, тогава се разбира един човек колко струва наистина. А Хамилтън позагуби доста и го преживява като пич - без хленчене, мрънкане, оправдания и обвинения. За мен ще е истинска сензация да направи един сезон с Ферари. All Stars, Dream Team. А той от около година работи по тази своя мечта и не го е крил.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    урааааа.... ( преди 2 месеца )
    След 17 години пауза отново ще мога да викам за Мерцедес.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Харесвам Ферари, но Хамилтън ми е един от най-противните пилоти във Ф1. Единственото ми е успокоение в случая е, че не вече не следя Ф1 с такова желание както преди.