fallback

Skoda показа още от обновената Octavia

Вече се ясни и двигатели на модела, чиято премиера е съвсем близо (ВИДЕО)

Първата премиера за Skoda през тази година ще бъде на обновената Octavia, която трябва да бъде представена през февруари. Чешкият производител ще промени сериозно модела си, както това засегне както външния вид, така и двигатели и оборудването модела, който ще продължи да се предлага като седан и комби.

Компанията от Млада Болеслав пусна второ видео в YouTube, което загатва промените по модела. То е дълго едва 16 секунди, но те са достатъчни за първи поглед към предната част на обновената Octavia. Именно там ще бъдат съсредоточени най-големите промени - с преработена и още по-модерна система за осветление и решетка с различни форми, вдъхновени от новите Fabia и Kodiaq.

Задните светлини също трябва да имат различен външен вид и трябва да има нови цветове и нови стилове за алуминиевите джанти. Интериорът също ще се промени заради дебюта на нова информационно-развлекателна система. Тя вероятно ще бъде същата като при фейслифта на Volkswagen Golf, който разполага поне с един 12-инчов екран с нова графика и нови функции.

Връзката с Golf ще продължи и в двигателите. Очаква се Octavia да оборудвана с модернизирани бензинови и дизелови задвижвания и вече да отговаря на изискванията на Euro 7. Двигателите 1.0 TSI със 110 к.с., 1.5 TSI със 150 к.с. (и двата също се предлагат като „меки“ хибриди) и 2.0 TSI с 245 к.с. на версията RS със сигурност ще бъдат част от гамата на модела.

Очаква се дизеловите версии да останат непроменени, като това са 2.0 TDI с намалени мощности от 116 к.с., 150 к.с. и 200 к.с. Остава да се видим дали Skoda ще продължи да се предлага 1.5 G-TEC на метан със 131 к.с., въпреки срива в продажбите на с това задвижване.

fallback
  • #6
    Илиян ( преди 7 месеца )
    Седан с 1.0 110 к.с., вероятно 3 цилиндъра. Жалкo. Наскоро ми дадоха Корса 100к.с 3 цил. докато ремонтират щетите от градушка на Тигуана ми. На магистралата със 140 разход според компютъра варираше 10-14. Какъв даунсайзинг, какви намалени емисии?!?
  • #5
    110 ( преди 7 месеца )
    Важното е, че среднооборудван бензин автоматик 1,5тси ще гони 60к, това са технологии на 10+ години, а цените си растат...
  • #4
    фф ( преди 7 месеца )
    вероятно ще има нови фарове и нови стопове... в новия модел задните стопове ще завиват като предните :)
  • #3
    raiders ( преди 7 месеца )
    През ковид годината мислех за Октавия, ама 34к за 1.0 110к.с. и се отказах, сега бес ловя, че ще е поне 40к, а върховния 1.5 150к.с. 50к Хора, октавия е в класа на голф... иначе щом нямаш пари за пасат, отиваш на сеат.
  • #2
    Щирлиц ( преди 7 месеца )
    Съжалявам да го кажа,но Шкода все повече прилича на корейски автомобил.Позор.
  • #1
    анонимен ( преди 7 месеца )
    ВФ груп са точно като епъл. Постоянно нови модели, ама промените никакви!!!Чакай октавията май има нов двигател - 2.0TDI. Ммм дали е същият от преди 25години?! Мм Не, сега е подобрен!
fallback
Последни