fallback

Alfa Romeo показа детайли от първия си електромобил

Премиерата на кросоувъра Milano ще се състои през април

Alfa Romeo публикува серия от официални тийзъри на първия си електрически модел - кросоувъра Milano, като обяви, че премиерата му ще се състои на 10 април. Той е разработен от същия екип, който в момента работи върху суперколата Alfa Romeo 33 Stradale.

На снимките кросоувърът е покрит с камуфлажно фолио, но това не пречи да се видят детайлите на предната част, страничната линия, издигаща се при задната врата и някои други елементи. По-конкретно - мрежеста вложка в огромния преден въздухозаборник и три ултратънки DRL от двете страни на традиционната сърцевидна решетка.

Страничните огледала на Milano са традиционни. Дръжките на задните врати са монтирани в рамката на вратата до С-колоната. Задната част е вдъхновена от спортните автомобили Alfa Romeo от 70-те години на миналия век. На една от снимките се вижда и част от таблото на електрическия модел.

Alfa Romeo Milano е изграден върху платформата e-CMP, използвана от Peugeot e-2008 и Jeep Avenger. Кросоувърът споделя шасито и с други модели на на Stellants, но неговите създатели твърдят, че то ще предложи предложи водещо в класа „изключително прецизно“ управление и високи нива на сцепление. За това помага и фактът, че инженерите настройвали колата, са същите, които са проектирали и Giulia GTA.

Засега няма информация за задвижването на Milano. Според някои информации кросоувърът ще получи батерия с капацитет 54 кВт/ч. Peugeot e-2008 със същата батерия изминава до 406 км без зареждане. Първото изцяло електрическо Alfa Romeo ще получи задвижване на всички колела, което ще му позволи да ускорява много по-бързо от френския мини-кросоувър (той се нуждае от 9 секунди, за да достигне 100 км/ч от място)

Очаква се Alfa Romeo да използва гъвкавостта на платформата e-CMP, за да предложи хибридни версии на Milano на някои пазари.

fallback
  • #2
    v-1 ( преди 3 месеца )
    С тази батерия от 54квч. - трагедия :) Както и колите им с ДВГ са трагедия
  • #1
    да го видим без маки ( преди 3 месеца )
    Отпред напомня на Range Rover
fallback
Последни