fallback

Модулната летяща кола излиза в серийно производство

Land Aircraft Carrier е разработка на китайската компания XPeng AeroHT

Китайската компания XPeng AeroHT използва изложението за потребителска електроника CES 2024 в Лас Вегас, за да покаже своя летящ суперавтомобил eVTOL. По време на представянето стана известно и за плановете за серийно производство на модулния летателен апарат Xpeng Land Aircraft Carrier.

Той ще бъде доставен на поточната линия през 2025 година, а предварителните поръчки ще бъдат обявени през четвъртото тримесечие на тази година. Xpeng AeroHT представи и нова визия за развитието на своя летателен апарат по време на презентацията 1024 Tech Day, където бе обявен и цялостният модулен летящ автомобил.

Всъщност той се състои от две превозни средства: основна кола и летящата част, скрита в нея, която не се вижда при движение по пътя. Въпреки факта, че компанията вече е започнала етапа на подготовка за серийно производство, окончателният дизайн на "летящата кола" все още не е обявен публично.

Известно е, че наземният модул ще побира 4-5 пътника. Конфигурацията му е с три оси и шест колела и осигурява задвижване на всички колела по системата 6x6, както и управление на задните колела. В момента няма информация за силовия тракт, като се знае само, че той ще е електрически.

Изцяло електрическият пилотиран въздушен модул пък представлява ​​самолет с вертикално излитане и кацане (eVTOL), способен на полет на ниска надморска височина. Може да се движи както под човешки контрол, така и изцяло на автопилот. По предварителна информация цената на "летящата кола" XPeng AeroHT ще бъде поне 140 000 долара.

fallback
  • #1
    *** летяща кола *** ( преди 9 месеца )
    LEGO TRANSFORMERS
fallback
Последни