IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki отказа да даде Jimny на Toyota

Сътрудничеството между двата производителя изключва и друг легендарен модел

Сътрудничеството между Suzuki и Toyota продължава да се развива, но въпреки това двата производителя ще наложат някои ограничения в него. Първото от тях вече е факт - Suzuki е отказал да даде разрешение на партньора си да произвежда емблематичния SUV Jimny под марката Toyota, съобщава Autocar, като се позовава на свои източници.


Suzuki Jimny


„Това е все едно да помолим Toyota да ни позволи да продаваме Land Cruiser с емблема на Suzuki. Моделите, които са в основата на нашата марка, няма да бъдат споделяни и да се използват заедно от двете компании, които са наясно и уважават това решение", коментира представител на Suzuki.

Като част от сътрудничеството между Suzuki и Toyota, няколко модела в момента се продават и под двете марки. Това са Suzuki Baleno и Toyota Glanza, Suzuki Ertiga и Toyota Rumion, както и Suzuki Grand Vitara и Toyota Urban Cruiser Hyryder.


Suzuki Jimny


Suzuki обаче не иска да предостави Swift и Jimny за „бейджинжеринг“ (производство на автомобил под друга марка със смяна на емблемите и името), въпреки спада в продажбите. Това се отнася най-вече за Jimny, който стартира много силно, но в последно време резултатите му на пазара са по-ниски от очакванията.

„Факт е, че Toyota поиска да им предоставим възможността да продават „собствени“ Jimny и Swift, но ние учтиво отказахме. Тези два модела са неразделна част от ДНК-то на нашата марка и определят нейната идентичност, така че не трябва да се споделят“, казва още източникът от Suzuki.


0 от 500