fallback

Audi бие отбой за сроковете за електрификация

Марката с четирите пръстена е поредният производител, който забавя плановете си за „светло електрическо бъдеще".

Германският производител Audi ще отложи пускането на своите електрически автомобили в отговор на намаляващия интерес от страна на купувачите поради високите им цени в сравнение с автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

Германската марка вече се ангажира да пусне 10 нови електромобила до 2026 г. Audi Q6 E-tron SUV, базиран на PPE, ще бъде първият, който ще пристигне следващата пролет, последван от още два през същата година. Припомняме обаче, че появата на същия този модел вече се бави повече от година заради проблеми със софтуера.

Съвсем наскоро шефът на марката Гернот Дьолнер потвърди, че иска да забави производството на нови електрически модели, за да не запълва складовете и да не задръства производствените линии с електромобили, които са по-малко привлекателни от алтернативите с ДВГ.

„Първо разгледахме какъв ред и плътност на запълването на капацитетите може да си позволим“, каза Дьолнер пред Automotive News Europe.

С други думи, превръщането на Audi в изцяло електрическа марка по всяка вероятност няма да се случи в първоначално заявените срокове. Компанията от Инголщад планираше от 2026 г. всички нови модели на марката да бъдат с електрифицирано задвижване, а от 2033  г. да произвежда само електрически превозни средства. Същото се случва и при останалите производители, при които темповете на електрификация на гамата очевидно също ще се забавят.

 

fallback
  • #1
    popa ot razgrad ( преди 9 месеца )
    истината има неприятното свойство рано или късно да изплува на повърхноста...
fallback
Последни