IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 авангардни технологии, които идват в автомобилите ни

Доскоро звучаха като фантастика, но вече са факт. Което носи със себе си нови рискове

Автомобилните производители се насочват към електричеството и едновременно с това засилват свързаността на своите автомобили – добавяйки функции, интерфейси и операционни системи, познати от нашите смартфони и таблети.
 
 
BMW
 
 
Цялата тази свързаност върви с потенциални клопки. „Като цяло сигурността се превръща във все по-голямо предизвикателство“, коментира Сам Абуелсамид, старши анализатор в консултантската фирма Guidehouse Insights. „Тъй като превозните средства стават все по-свързани, при тях се появяват повече варианти за атака“, добавя той.

Но тези разработки също така ще стимулират осезаеми промени в начина, по който персонализираме и пътуваме с колите си. Ето един поглед към някои от новите и изненадващи начини, по които можем да използваме нашите автомобили.


5 авангардни технологии, които идват в автомобилите (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Абонаментиет са СРАХОТНИ ... ако си акционер в компанията, която произвежда колите и точи парите на хората, за правото, да имат климатик.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    "Безжични актуализации" - Новият ъпдейт премахна 8 бъга. По-новият ъпдейт премахна 12 бъга, вкарани от старият ъпдейт, но някак си 4 от станире поправики спряха да робят. По-по-новият ъпдейт е 159.99 евро и може да си смените цвета на емотиконките....
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 4 месеца )
    Аз съм от старото поколение. Очаквам колата да върви и да върви, и да върви... щото е средство за придвижване. Тоест важното е да има мощност, пътно поведение и място за хора и малко багаж. Всичко друго е в противоречие с основната задача - движението. Екстрите добавят тегло, усложняват конструкцията, предпоставка са а някой директно и буквално пречат на свободното придвижване и волята на шофьора. Та тия авангардни технологии не носят нищо положително, не и относно придвижването и шофирането.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    В общи линии освен OTA, всички останали от изброените технологии са глезотии и нищо не определят в мобилността. А попът е прав, че трябва да се плашим от автопилота. Досега внимавахме за заспали, пияни, дрогирани или разсеяни шофьори, а сега трябва да се пазим и от автопилоти. Особено, ако по някаква причина спрем на магистралата.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 месеца )
    думата "авангардна технология" винаги ме плаши...