fallback

Китайската Zeekr официално стъпи на европейския пазар

Първият доставен автомобил е моделът 001 в топ-версията Privilege AWD

Компанията Zeekr, която принадлежи към автомобилния холдинг Geely и е специализирана в производството на премиум електрически автомобили, официално навлезе на европейския пазар. Първият модел, който ще се продава на Стария континент е електрическият кросоувър Zeekr 001, като той е разработен съвместно със специалистите на Volvo.

Първият екземпляр от модела вече е предаден на собственика. Предаването на ключовете на електрическия автомобил се състоя в новия високотехнологичен сервизен център на компанията в Зейст (Нидерландия). Това се случи почти четири месеца след началото на производството на Zeekr 001 за европейския пазар.

Първият доставен Zeekr 001 е флагмаската версия Privilege AWD. Изпълнителният директор на Zeekr Europe Спирос Фотинос, търговският директор Лотар Шупе и ръководителят на продажбите в Нидерландия Марк Брас присъстваха на предаването му на собственика.

Цената на тази версия на модела започва от 67 490 евро. Автомобилът е оборудван с два електрически мотора, които заедно произвеждат 536 к.с. мощност и 686 Нм въртящ момент.

Този силов електрически агрегат позволява на Zeekr 001 да ускори от място до 100 км/ч за 3.8 секунди. С едно зареждане автомобилът може да измине до 580 км. Китайският производител на електрически автомобили ще продължи да увеличава доставките на този модел в Европа, а през следващата година ще започне да предлага на купувачите X SUV.

fallback
  • #6
    Жг ъц ( преди 4 месеца )
    Чичкста Си бааавничко и леееекинко го напуква на ерогейвете, в случая на напушените с дървените папуци
  • #5
    Друг Гост ( преди 4 месеца )
    Да добавя, че имат и 50% от Смарт и там са китайски
  • #4
    Друг Гост ( преди 4 месеца )
    Тези пък не ги разбирам - нали имат Волво и Лотус и част от Волво се правят в Китай - за какво им е нова марка със странно име?!?
  • #3
    край ( преди 4 месеца )
    Германеца капитулира. До 5-6 годни мерцедес/бмв и фолкскваген ще се молят да сглобяват на ишлеме китайски и корейски коли.
  • #2
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Tesla не е премиум 1, поне не и 3 и Y, изобщо не четете.
  • #1
    VAYK ( преди 4 месеца )
    Пффф кви са тия цени ве брат! Модел Y Перформанс има за тия пари нов и няма да се чудиш къде да го зареждаш! Къде им е на тия зарадната инфраструктура, у дома ли :)))
fallback
Последни