IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus ще превозва органи за трансплантация

Най-новата кола на италианската полиция получава специално оборудване

Lamborghini предостави шести автомобила на италианската полиция, като в случая това е Lamborghini Urus във версията Performante.Той следва стъпките на други „разярени бикове“, преустроени за полицейска работа, включително суперавтомобилите Gallardo и Huracan, използвани за високоскоростен транспорт на органи.


Lamborghini Urus Performante for Italian police


Този Urus има и специално хладилно отделение в багажника, за да доставя органи на нуждаещите се от трансплантация. В допълнение, преносимият хладилник може да превозва и плазма.

Специалната ливрея е създадена от Lamborghini Centro Stile чрез комбиниране на класическия син нюанс на италианската полиция с бяло. Освен това върху вратите са поставени полицейски лога, изработени от отразяващо фолио, а мотивът с италианското знаме е интегриран. Други промени включват монтирана на покрива LED лента със синя светлина и двутонална електрическа сирена.


Lamborghini Urus Performante for Italian police


Urus Performante е преминал през редица модификации вътре, които включват бронирана кутия за оръжия и специална зона за дефибрилатор, заедно с обръщащ се надолу дисплей за съобщения, монтиран над таблото. Urus може да пътува бързо до местоназначението си благодарение на V8 с двойно турбо, генериращ дяволските 666 конски сили.

Lamborghini си сътрудничи с италианската полиция от 20 години, а този Urus ще бъде на разположение на органите на реда още от началото на 2024 г.


Повече снимки на полицейския Urus Performante ще видите в галерията:


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    666 коня ( преди 4 месеца )
    за органите за трансплантация се изплозват съответните медицински хеликоптери с които доставки се извършват директно по въздух.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    А за оборудването имах предвид, че не може необходимо бронирана кутия за оръжие, защото целият е брониран. Не му е необходимо да бъде преоборудван за захранване на хладилници в багажника, защото вече си има захранване до 11 kW. Не стига че може да захрани едновременно десетина хладилника/камери за органи и плазма, Но в същото време има и място къде да ги натовари за разлика от lamborghini-то и може да превози няколко органи едновременно. За дълги разстояния се ползват хеликоптери за тези цели.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Не е заяждане, а съвсем нормални факти и шега за блъсканите хора. Сетих, че не съм добавил, че всяка полицейска служба има свои изисквания за оборудване на автомобилите. Съответна това, че Тесла има всичко не е вярна - Тесла няма нищо. Ние не сме САЩ, дето хората се гърмят по улиците, та тук няма нужда от броня. И това все още не е изискване, особенно за бърз транспорт на органи.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Не искам да посочвам очевидното и знам че от истината боли и ще събера всичките минуси на света Не защото лъжа като едни познати, а защото казвам истината и изброявам факти. Та това което искам да кажа е че пикапът на Тесла фабрично си идва с всичко изброено, два пъти по-евтин е, но за сметка на това е и много по-бърз и може да достави органите много по-бързо включително в градски условия, където са необходими много ускорения и би трябвало спортния автомобил да е по-бърз.