IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шест нови знака ще се появят по пътищата

Указателните табели влизат в действие от 5 август догодина

Нови 6 знака, които ще указват и регулират движението, предвиждат приети промени в Наредбата за сигнализация на пътищата с пътни знаци, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


полиция


Те ще влязат в сила на 5 август догодина, като са утвърдени от министърът на регионалното развитие и благоустройството, съвместно с министрите на транспорта и съобщенията и на вътрешните работи. Нормативният акт запазва устойчивостта при прилагане на принципите за сигнализиране на пътищата, въведени с Виенската конвенция за пътните знаци и сигнали от 1968 г. и Европейското съглашение към нея. По този начин се унифицират знаците в държавите от ЕС.

В група „Г“ се въвеждат знак Г14б „Край на задължителен път само за велосипедисти“, Г15б „Край на задължителен път само за пешеходци“ и Г16б „Край на задължителен път само за пешеходци и велосипедисти с указано място на движение“. С тях ще се обозначава краят на действие на пътните знаци Г14а „Задължителен път само за велосипедисти“, Г15а „Задължителен път само за пешеходци“ и Г16а „Задължителен път само за пешеходци и велосипедисти с указано място на движение“.


пътни знаци


В група „Д“ се въвежда нов знак Д28 „Паркирай и пътувай“, който ще се ползва за сигнализиране на местата, в които може да се паркира и са премине към транспорт от редовните линии за обществен превоз на пътници. Нова визуализация ще има пътен знак Д14.

В група „Ж“ се въвеждат знаци в помощ на велосипедистите - Ж25.1 „Номер на велосипеден маршрут по международната класификация“ и Ж25.2 „Номер на велосипеден маршрут по националната класификация“. Те ще се поставят за обозначаване на номера на велосипедни маршрути, включени в туристически и велосипедни карти за популяризиране на велосипедния и алтернативния туризъм.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Разхожда се един на плажа и гледа знак "нудистки плаж ", свалил гащите. Продължава и вижда табелка ниско на земята, навел се да прочете - ".едалски плаж " ...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Знаков ( преди 4 месеца )
    Главен знак "No SMOGing" и задраскан немски дизелов параход
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Звучи добре и това ( преди 4 месеца )
    Новите знаци : 1.внимание евроатлснтически ценности ,2.внимание: цигсньорско гето, 3.внимание: ***, 4.внимание тик ток, 5.внимание : помаци, 6.внимание: златокопачки
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    И.а. ( преди 4 месеца )
    Вело маршрути има в Нидерландия в Бг тепърва има да се развиват. Те много пъти са си отделни пътища на извън населено място непосредствено до главния маршрут. Тия вело алейки дето стесняват пътя не струват 5 пари.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 месеца )
    Както съм казвал и преди - въпросът не е да ви качат на електрички, защото това нищо не променя, те замърсяват колкото и ДВГ... въпросът е да ви свалят от колите и овчиците блеете "добреее" докато ви стрижат и доят!