IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как V12 двигателите за Pagani се правят на ръка

Всеки от моторите, доставени от AMG, се сглобява само от един механик (ВИДЕО)

Италианският производител на суперколи Pagani Automobili показа на видео процеса на сглобяване на V12 двигателя от Mercedes-AMG, чиито различни версии се поставят на моделите на италианската марка.


Pagani


Очевидно този конкретен агрегат е предназначен за новото купе Utopia - описанието към видеото отбелязва, че само един майстор е отговорен за ръчното сглобяване на всеки такъв мотор за най-новия модел на марката.

Видеото показва работата на Михаел Кюблер - един от главните механици на Mercedes-AMG. Преди да се съсредоточи върху сглобяването на двигатели за Pagani, той ги прави същото за най-добрите спортни коли от Афалтербах - S 65, SL 65, CL 65, както и за редица специални модели и луксозни Mercedes-Maybach, също използващи V12.



Във видеото, което продължава по-малко от две минути, можете да видите, че специалистът всъщност свързва всички компоненти на ръка и дори сам затяга задвижващия агрегат.

Компанията на Хорацио Пагани използва двигатели на Mercedes от пускането на първия модел - Zonda C12 през 1999 г., тоест почти четвърт век. Повечето от тях са със стандартен за германския производител обем от 6,0 литра. Има обаче и мотори с обем 7,0 и 7,3 литра, а за предназначената за каране на писта Huayra R беше разработен почти от нулата аспирирант двигател, в чиято създаване участва компанията HWA AG.


0 от 500