IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дяволът е в детайлите: защо търговците на стари коли ползват горелка?

Тази проста процедура може да върне пластмасови части в почти оригинално състояние

Търговците на употребявани автомобили имат свои собствени тайни и трикове за това как да върнат кола в годно за продажба състояние. Пластмасата, например, показва възрастта на превозното средство, така че нейният вид трябва да бъде възможно най-добър, за да може да се постигне по-висока цена при продажба.


горелка


Всъщност, автомобилната пластмаса рано или късно започва да изглежда различно от това като нова. Некачествени химикали, пряка слънчева светлина, драскотини и други фактори пречат да запази външния си вид. Всички тези последици от експлоатацията обаче могат да бъдат премахнати, като за целта опитните търговци използват обикновена газова горелка.

С нейна помощ пластмасата се нагрява, след което потъмнява и става лъскава - като нова. Освен това не само цветът се връща - малките драскотини изчезват. Този метод обаче не е подходящ за всеки детайл от автомобила и има няколко важни нюанса, които трябва да се взема предвид.

Горелката трябва да се държи на разстояние най-малко 10-15 сантиметра от повърхността и да не се задържа на едно място за дълго време. Най-добре е подобни паузи да се избягват, а горелката да се използва като кутия със боя-спрей, която непрекъснато се движи.


горелка


Друг много важен момент, който трябва да се вземе предвид, е че не всяка пластмаса подлежи на подобна обработка. Гланцираната и боядисана пластмаса, която няма друг слой отгоре, ще се повреди при нагряване.

Също така частта, която ще бъде обработена, трябва да бъде отделена предварително, а това понякога отнема няколко минути. Така се избягва риска от повреда на тапицерия или на друг елемент. Много важно също така е методът първо да бъде тестван върху нещо, което няма да ви трябва, както и да се спазват всички предпазни мерки.


0 от 500