IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото MINI Countryman получи още една спортна версия

S-вариантът на кросоувъра е „мек хибрид“ с 4х4 и 218 конски сили

Гамата на новото MINI Countryman е завършена с добавянето на версия S All4. Както и досега, този кросоувър получава „интелигентно“ задвижване на всички колела, способно да променя разпределението на въртящия момент между предния и задния мост в случай на необходимост, за да осигури повече сцепление и по-добро представяне във всяка ситуация.


Minii Countryman S ALL4


MINI Countryman S ALL4 ще се предлага в нива на оборудване Essential, Classic, Favored и John Cooper Works, всяко от които се разпознава по редица екстериорни и интериорни детайли. Favoured, например, се характеризира със серия от спортни елементи, докато още по-„свирерпият“ John Cooper Works получава няколо компонента в лъскаво черно. Размерите на джантите варират от 17 до 21 цола, като общите пропорции и размери на MINI не се променят.

Задвижването на тази версия е поверено на 2,0-литров, 4-цилиндров бензинов двигател с 218 к.с. и 360 Нм, който работи със стартер-генератор (мек хибрид). Според британския производител този Countryman предлага разход на гориво между 6,8 и 7,4 л/100 км (по WLTP).


Minii Countryman S ALL4


Останалата част гамата Countryman се състои от мек хибрид с 1,5-литров двигател, развиващ 170 к.с., и John Cooper Works, който също оборудван с All4 задвижване на четирите колела, но неговият 2,0-литров турбомотор с 300 к.с. не е електрифициран. Всички мотори са съчетани със 7-степенна автоматична скоростна кутия, цените варират между 34 900 и 51 000 евро.

През 2024 г. се очаква бъдат добавени и други двигатели за кросоувъра MINI. По-специално, предстои дебют на поне един plug-in хибриден агрегат и две 100% електрически версии.


Още снимки на MINI Countryman S ALL4 - вижте в галерията:


0 от 500