IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-малко мощност за новото Mini Countryman John Cooper Works

Топ-версията на британския модел получи бензинов двигател, който развива 300 к.с.

Британският производител Mini представи новия Countryman в неговата топ-модификация John Cooper Works. За разлика от електрическата версия на модела, разкрита по-рано тази година, вариантът JCW все още разполага с двигател с вътрешно горене. Той получава повече мощност спрямо предшественика си, както и изцяло нов дизайн.


Minii Countryman JCW


John Cooper Works Countryman, боядисан в цвят „Legend Grey", се различава от другите версии с много по-агресивен външен вид. Предницата, например, е оборудвана с вложки „Chili Red“ на въздухозаборниците. Същата цветова схема може да се намери на страничните огледала и покрива, докато LED фаровете разполагат със специална графика, наречена JCW Signature Mode.

Новата осмоъгълна радиаторна решетка е подсилена от лъскава черна облицовка и новото лого на JCW, докато отзад могат да се видят по-изразен спойлер и четири накрайника на ауспуха. Джантите са 19 и 20 цола, имат специална визия и гуми с размер 245 мм. Също така специфични за тази версия са спирачките с "Chili Red" апарати.


Minii Countryman JCW


Интериорът запазва минималистичния дизайн на останалите модели на Countryman. Кръглият OLED екран служи като контролен център за различни функции, включително избор на режими на шофиране Mini Experience Modes. Навигацията, свързаността и различните настройки на околното осветление също се управляват оттук, докато спортните седалки са изключителни за тази версия JCW.

Арматурното табло е завършено в черно и червено от Mini и е тапицирано с рециклиран полиестер. Обемът на багажника остава непроменен от 460 на 1450 литра.


Minii Countryman JCW


John Cooper Works Countryman се задвижва от 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор с 300 к.с. и 400 Нм. Предшественикът можеше да генерира 306 к.с. и 450 Нм от същия мотор.

Поради загубата на мощност и въртящ момент новият спортен Countryman ускорява с 0,3 секунди повече от 0-100 км/ч от 5,4 секунди. Въпреки това максималната скорост от 250 км/ч остава същата. Задвижването е към всички колела. Превключването на скоростите вече се извършва със 7-степенна DSG, а не с 8-степенна автоматична трансмисия.


Minii Countryman JCW


Новият Countryman поддържа ниво 2 на шофиране чрез опционалния професионален пакет Driving Assistant. Това включва 12 ултразвукови сензора и четири камери за съраунд изглед, като системата позволява на шофьорите да свалят ръцете си от волана по определени маршрути при скорости до 60 мили в час. Системата изисква от водача да внимава за трафика и да е готов да поеме отново управлението.

Режимите Mini Experience са нови, които водачите могат да избират от екрана на информационно-развлекателната система. Това позволява на шофьорите да избират специфичен фон и звуци, за да създадат уникална атмосфера при шофиране. Моделът разполага с режим Go-Kart, който разпознава звука на двигателя в кабината, докато мини проекторът на гърба на OLED екрана може да рисува таблото в уникални цветове и шарки.


Още снимки на новото Mini Countryman John Cooper Works - вижте в галерията:


0 от 500