IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota регистрира още 3 търговски марки за Европа

Lexus HZ вероятно ще бъде новият електрически SUV на японците

Toyota е подала документи за три интересни търговски марки в Европа, които показват, че скоро японците ще предложат още нови електрически превозни средства на Стария континент. Заявките за получаване на тези имена са направени чрез Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз, като са открити от членове на форума на собствениците на Lexus RX.


Lexus


Новите търговски марки са HZ300e, HZ450e и HZ550e и очевидно препращат към три различни версии на един и същи модел. Какъв обаче ще бъде той, засега не е ясно. Подобно на своите премиум конкуренти, Lexus прави стъпки към електрификация. Премиум-брандът на Toyota предвижда да предложи EV опция за всичките си модели до 2030 г. и да стане производител на електромобили до 2035 г.

По-рано тази година Lexus регистрира търговски марки за имената TZ450e и TZ550e. Твърди се, че това е електрически SUV с три реда седалки, който ще се настани над RZ в гамата на бранда. И ако това наистина е вярно, би трябва HZ също да е SUV, който обаче ще седи под RZ.

Възможността за предлагане на три различни варианта трябва да привлече купувачите. Настоящият RZ450e разполага с два електрически мотора, доставящи 309 к.с. и 435 НМ, като напълно е възможно версията HZ450e да има същото задвижване. В същото време HZ300e вероятно ще се задвижва от един електрически мотор, докато HZ550e ще се настани на върха на гамата, като мощността в случая ще бъде над 400 к.с.

Към момента подробностите за Lexus HZ са оскъдни, но се знае, че японската марка готви серийна версия на LF-ZC, представен на автосалона в Токио през октомври.Този иновативен нов модел ще получи батерии с призматична структура, която се очаква значително да увеличи пробега, като същевременно намали теглото. На размери LF-ZC ще бъде подобен на Tesla Model 3 и BMW i4.


 

0 от 500