IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите полицейски коли в САЩ

От първата електрическа патрулна каруца до съвременни високопроизводителни модели

Първите полицейски коли в САЩ датират от 1899 г. Тогава полицейското управление на Акрон, Охайо, закупува електрическа патрулна каруца. Способно да развие 30 км/ч при пълна мощност, споменатото превозно средство ще революционизира работата на полицията през следващите десетилетия.

 
Dodge Challenger SRT Hellcat


До 50-те години на миналия век полицейските коли са стандартни автомобили, модифицирани за правоприлагащи задължения, както всяка съответна агенция сметне за добре. От 50-те години обаче „Детройтското трио“ започва да се грижи за нуждите на правоохранителните органи със специално разработени автомобили, базирани на техните цивилни еквиваленти.

Седаните и купетата са много популярни сред момчетата и момичетата в синьо през онези дни. Но през последните десетилетия големите пикапи и спортните превозни средства бавно започват да ги изместват поради фактори, които включват най-вече повишената им полезност. Пикапите обаче не са много бързи. Това е качество, което принадлежи на спортните автомобили и седаните.

Органите на реда в САЩ започват да тестват полицейски коли през 50-те години и благодарение на щатската полиция в Мичиган можем лесно да кажем кои са най-бързите от тях.

Списъкът са най-бързите полицейски коли в САЩ включва шепа вносни автомобили, въпреки че не трябва да е изненада, че американските muscle cars доминират в класацията.
 
 
Най-бързите полицейски коли в САЩ (ГАЛЕРИЯ):


 
 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    124 200км/ч, някой пак е в джязя
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    То от при бягането зорът не е, че са бързи, ами че са много и си приказват по станциите. Иначе те изпускат хора редовно.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    3, че си елкеторфил е явно, но толвкова да не познаваш числата е направо фрапиращо. Я пак се разходи из гларията и пак си помисли преди да се изказваш дали Т е най-бързата? 261 или 300+ е повече?
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    И какво излиза от статистиката? Най-бързият автомобил който е закупен от полицията в САЩ е Тесла? Преди да почнете с обидите по мой адрес защото истината не ви харесва, да спомена че аз само казвам цифрите и фактите, така че не убивайте вестоносеца. Фактите и цифрите говорят, а не аз!
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Като добавка на изгубени в превода, някои от колите са по бързи дори от истребител 5-та генерация: "..Вместо 282 км/ч за Corvette с двигател LS1, Z06 с двигател LS6 осигурява 2765 км/ч..". Но въпреки това Мустага си е мустанг.."..Mustang Mach-E достига 124 200 км/ч"
  • #1
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами----- https://min.lc/diabexin