IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваният електромобил в Китай смени поколенията

„Бебето“ Wuling Hongguang Mini беше започнало да губи позиции на пазара

В края на 2022 г. Wuling Hongguang Mini успя да се превърне в най-продаваната електрическа кола в Китай, изпреварвайки дори Tesla, но през 2023 г. интересът на купувачите към модела започна бързо да намалява. Третото поколение на автомобила трябва да реши този проблем, като официалната му премиера ще се състои на 15 ноември.


Wuling Hongguang Mini


Производителят на малката градска кола обаче реши да не чака дотогава и разкри снимки и информация за новия продукт. На купувачите ще бъдат предложени пет цвята - жълто, бежово, авокадо зелено, розово и ирисово синьо. Сама каросерия е станало по-заоблена, което се съчетава добре с овални фарове и задни светлини, както и колела със сложна форма.

Размери на новото поколение са: дължина – 3064 мм, ширина – 1493 мм, височина – 1614 мм и междуосие – 2100 мм. В същото време в кабината могат да се настанят до четирима души.


Wuling Hongguang Mini


Все още обаче няма данни за задвижването, но настоящият Wuling Hongguang Mini е оборудван с един двигател на задната ос, произвеждащ 20 кВт (27 к.с.) и 85 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 100 км/ч, а пробегът по китайския цикъл CLTC е 120 км или 170 км в зависимост от версията.

Предлагат се две опции за цвят на интериора: Milk Toffee и Brownie Black. 8-инчовият плаващ централен екран поддържа Bluetooth и USB. Има 15 места за съхранение в цялата кабина, включително осем отделения за съхранение, две поставки за чаши, две куки, два джоба за карти и един мрежест джоб.


Wuling Hongguang Mini


Седалките са покрити с мека дамаска, като тези на втория ред могат да се сгъват индивидуално. Обемът на багажника може да достигне 734 литра след сгъване на двата втория ред седалки.

Цените на малката кола все още не са обявени. От пускането на пазара през юли 2020 г. общите продажби на Hongguang MINI EV са надхвърлили 1 милион бройки.


Още снимки на малкия градски модел:


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 5 месеца )
    Еми батко, не всички могат и искат да пътуват в града с Мерцедес S500.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    x ( преди 5 месеца )
    Външно изглежда като играчките, дето се падат на детето от пуканките. Двигателят пък е с мощност на косачка, но тя и цената е толкова. Даже има и по-скъпи косачки.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 5 месеца )
    Събират се 4 души, но китайчета. Иначе изглежда супер за градска среда. След някоя и друга година, когато се научат да ги правят и безопастни, няма да имат сериозна koнkyренция.
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Странно че при цена от 5 до 10 000 долара за най-скъпия вариант продажбите намаляват. Ако има автомобил с такава цена в Европа ще е абсолютен бестселър