IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai отвори мобилни пунктове, за да предпази колите си от скока на кражбите

Те трябва да помогнат за справяне с предизвикателството в TikTok, което се превърна в истинска пандемия (ВИДЕО)

Корейският Hyundai разположи пунктове с палатки на много места в САЩ, за да се противопостави на пандемията от кражби на автомобили от марката. Там собствениците на автомобили Hyundai могат да инсталират софтуер против кражба или да получат устройство за блокиране на колела, ако колата им е твърде стара.


Hyundai


Кампанията стартира с подкрепата на местните власти, полицията и обществените активисти в САЩ и има за цел да предотврати кражбите, чийто брой се е увеличил с хиляди процента в много градове. На място може да се инсталира софтуер против кражба на 13 модела с различни години на производство, най-старите от които са Tucson и Sonata от 2011 г.

Останалите ще трябва да се справят с други методи, но Hyundai е готов да плати за инсталирането на блокиращи устройства. В близко бъдеще предстои да бъдат отворени още редица пунктове, а на местата, където няма такива, собствениците могат да се свържат с местни дилъри на марката.

Предизвикателството в TikTok с инструкции за лесна кражба на Hyundai и Kia стартира преди повече от година, а корейските марки все още не могат да се справят с последствията. Престъпниците крадат коли без имобилайзери и с контактни ключалки, предназначени за физически ключ. Често това се прави просто за забавление.



Уязвимостта на автомобилите стана причина за големи искове не само от собственици на автомобили и застрахователи, но и от властите в САЩ. През лятото властите в Балтимор, Кливланд, Милуоки, Сан Диего, Сиатъл и Ню Йорк заведоха дела срещу корейските производители. Те бяха обвинени в пренебрегване на защитата против кражба, което предизвика вълна от кражби и затруднения за органите на реда.

Въпреки това Hyundai и Kia отказват да извършат масово изтегляне в сервизите си и продължават да уверяват, че продуктите им отговарят напълно на изискванията за безопасност.


0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    честито ( преди 8 месеца )
    tik tok води до това - престъпност, беззаконие, морална деградация и проблеми. Честито на печелившите промити юзъри.
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Хайюндай от най-калпавата азиатска кола, която се изнася на запад се превърна в най-търсената, след като рапъри като Кания Уест и Сиско я възпяха в "песните" си.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    anon ( преди 8 месеца )
    Горките спестили маса пари от имобилайзери и сега им излиза солено
  • #2
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Sameman ( преди 8 месеца )
    Вчера кледах няколко KIA, които се запалваха с с 25 цената или някаква подобна монета, която се слага в ринга на ключа. Дали става въпрос за това?
  • #1
    7 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Ако питаме продажните ***,Путин е виновен.Българин съм,благодарен съм на братушките,че ни освободиха от 500 години турско робство.Иван Вазов не случайно е написал Под Игото.