IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малката кола на света атакува най-трудната писта

Peel P50 срещна много трудности, но успя да завърши на „Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Видео за необичайно преминаване по пистата „Нюрбургринг" се появи в канала на Quadrant Youtube. Емблематичната писта беше щурмувана на малък Peel P50, който авторите на видеото нарекоха „най-малката и бавна кола на известната писта".


Peel P50


Създаден във Великобритания през 60-те години на миналия век, Peel P50 се смяташе за най-евтиното механично транспортно средство с претенция за статут на автомобил. Има много малки колела, само една седалка и двигател, който развива само 3 к.с.

Зад волана на автомобила в необичайното състезание беше бившият състезател Макс Фютрел, бивш участник във Формула 3. Той срещна редица трудности - на някои участъци от трасето трябваше да кара не възможно най-бързо, а възможно най-бавно.

Факт е, че тъй като Peel P50 има само 3 колела и двигателят е разположен отстрани, той не е много стабилен и може просто да се преобърне в прекалено динамичен завой. На някои кадри се вижда как Peel P50 се клати дори по права линия, а веднъж пилотът едва избегна преобръщане.



Освен това колата е и много опасна. Тя не разполага с колани и въздушни възглавници, кормилната колона не се сгъва при удар, а при инцидент има голяма опасност от пожар.

Любопитното е, че Макс Фютрел, въпреки спортната си биографията, никога не е карал на това трасе. В крайна сметка той даде време от 22 минути и 44 секунди, което, напълно логично, е едно от най-бавните в историята. По-зле се е представила само тайландска триколка с трима пътници, която през 2019 г. завъртят една обиколка за 21 минути и 49 секунди.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 10 месеца )
    Вече съм убеден, че тези списвачи умишлено публикуват/превеждат небивалици, за да има повече коментари. Това е нещо като вестник Шок в автомобилния свят. Щото, иначе излиза, че освен от автомобили, грам понятие нямате и от математика....
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Не разбрахме ( преди 10 месеца )
    цялата писта или северната дъга е обиколена за тия 20 мин ?
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    здравейти ( преди 10 месеца )
    отново четем рубриката " Неадекватните писания на пепи Шекера "
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    "той даде време от 22 минути и 44 секунди, което, напълно логично, е едно от най-бавните в историята. По-зле се е представила само тайландска триколка с трима пътници, която през 2019 г. завъртят една обиколка за 21 минути и 49 секунди." Понякога си мисля че наистина живея в някаква паралелна реалност различна от тази на изданието. В моята реалност 21 минута е по-добър резултат от 22 минути. В коментарите също се случва да ме убеждават в обратното! Дали пък грешката не е при мен?