IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха серийна спортна кола на ток

Моделът на Chery Auto е базиран на концепцията iCar GT

Китайската автомобилна марка Chery Auto представи серийна версия на електрическия спортен автомобил iCar GT в патентни изображения. Става въпрос за седан с четири врати с камери вместо странични огледала. Превозното средство е оборудвано със сензори LIDAR на покрива.


Chery TI 01

Сега колата е преименувана на TI 01, като се очаква да се появи в продажба в Китай през следващата година. iCar е подмарка електромобили на Chery. Тя е насочена към младите потребители, предлагайки коли в ценовия диапазон 150 000-400 000 юана (20 500-54 670 долара).

Планираната продуктова гама е разнообразна и включва SUV, седани и микробуси.


Chery TI 01


Първият модел на iCar е малкият електрически кросоувър iCar 03. Това лято той получи разрешение за производство от китайския регулатор.

Концептуалният автомобил iCar GT направи своя официален дебют на 16 април 2023 г. Той изглеждаше като футуристично купе с отварящи се нагоре врати и Т-образни светлини. Освен това разполага с камери вместо с традиционните огледала за обратно виждане и прибиращи се дръжки на вратите.

При серийната версия в центъра на предната част присъства емблемата TI. Тя присъства и в центъра на джантите, както и над мястото за задния регистрационен номер.


Chery TI 01


Отпред TI 01 има дълга линия на капака и характерни Т-образни светлини. Всеки светлинен модул е заобиколен от въздухозаборници. Освен това моделът има голям активен въздухозаборник във формата на трапец в долната част на бронята.  Формата на каросерията остава близка до тази на BYD Han EV, Nio ET7, Exeed Exlantix ES (Sterra ES) и други електрически седани.

TI 01 има четири врати с прибиращи се дръжки. На покрива този седан има сензор LIDAR от неизвестен доставчик, въпреки че през 2022 г. беше съобщено, че RoboSense ще доставя хардуер на Chery.

Спецификациите и ценовият диапазон на TI 01 все още не са разкрити

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Спецификация и цени - ами все пак са представили няколко рисунки дето всеки пубер може да направи на телефона. Така че няма как да са скъпи.