IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виждали ли сте S-класа W140 с тасове и без кожен салон?

Базовите изпълнения на последните генерации са абсолютна рядкост, но все пак се намират и такива екземпляри

Поколението W140 на Mercedes S-класа отдавна се е превърнало в култ. "Мечокът" е символ на абсолютния лукс в автомобилостроенето, а имиджът му по нашите ширини е трудно сравним с друг модел. Точно като символ на лукс обаче, този автомобил обикновено се свързва с пълно оборудване, елегантни алуминиеви джанти и изискани кожени тапицерии, комбинирани с дървени фурнири.


Mercedes 320 SE


Тук ще ви покажем пример за това, че S-класата е поръчвана и в доста нестандартни за общата представа изпълнения - с практически възможно най-базово оборудване.

Продаваният срещу 20 000 евро екземпляр е от първата производствена година на това поколение - 1991. Боядисаният в син цвят автомобил стъпва на обикновени стоманени джанти, но пък може да се похвали с класически и доста елегантни оригинални за модела декоративни тасове.


Mercedes 320 SE


Не е изненадващо, че двигателят също е версия на базовото задвижване на модела, но все пак е в по-голямата от двете предлагани модификация на шестцилиндровия мотор и има 3,2 литра работен обем, докато най-базовото изпълнение е с кубатура 2,8.


Mercedes 320 SE


Още по-интересни стават нещата в интериора, където не откриваме нито кожена тапицерия, нито велур - седалките са покрити с доста обикновен на вид текстил в два нюанса на сивото.

Дървените апликации са стандартни, така че поне те придават малко аристократизъм на интериорната атмосфера. Не може обаче да подминем факта, че колата изглежда в съвършено добра кондиция, а пробегът й е почти сензационен - едва 56 600 км.


Mercedes 320 SE


0 от 500