IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има и такова животно – Mercedes W140 със заводска навигация и телевизор

Срещу 15 900 евро се продава S 600 с изключително интересно и нестандартно оборудване

Произвежданата между 1991 и 1998 година Mercedes S-класа от поколението W140 до днес е един от най-оспорваните, но и най-култовите представители на емблематичната лимузина от Щутгарт. Създаденият от легендарния Бруно Сако дизайн е меко казано монументален, а техниката на автомобила е на практика най-доброто, което Mercedes може да предложи по онова време.


mercedes w140 navi


За разлика от своя почти по италиански елегантен предшественик W126, W140 изглежда огромен, тежък и откровено арогантен. Луксът на борда и специфичният му имидж го превръщат в любимец на публиката в повечето страни от бившия соц лагер, като България определено не прави изключение и моделът дълги години беше една от емблемите на родния ъндърграунд.


mercedes w140 navi


В момента в автокъща в германския град Гьорлиц се продава един извънредно интересен екземпляр от модела, която не само е оборудван с най-големия предлаган за S-класата двигател – 6,0-тлитров V12, но и има една екстра, която малцина са чували, че изобщо някога е можела да бъде поръчана за този автомобил.

Лимузината в цвят бордо има напълно оригинална навигационна система с телевизионен приемник – опция, която Mercedes по онова време са предлагали само за определени пазари, най-открояващ сред които е Япония. Друга интересна подробност е, че дванайсетцилиндровият гигант не е с бежов или черен интериор, а с тапицерии от сива кожа, което също е рядкост за модела, особено в съчетание с лаково покритие бордо.


mercedes w140 navi


Интересно е и къде се намира тази кола. Пуснат е за продажба в Гьорлиц. Това е град, разделен наполовина - полската част се нарича Згожелец, а германската - Гьорлиц. Обявата е написана на немски език и е на немски портал, но... Името "Wojtek" и номерът, започващ с +48, и преди всичко полските регистрационни табели подсказват, че собственикът живее в Полша. Причината е проста - в Германия класическите автомобили Mercedes имат по-високи цени, отколкото в Полша.


mercedes w140 navi


Автомобилът е произведен 1996 г., версия след втори фейслифт. Според написаното в обявата, автомобилът е с първа регистрация в Япония, където е имал един собственик, а от там е продаден в Обединените Арабски Емирства, където пък е използван като автомобил за сватби. Търговецът уверява, че техническото състояние е безупречно. Обявата за продажба на автомобила може да видите тук.


Още снимки на изложения за продажба W140 - вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500