IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Оригинален Ford GT40, идващ от Великобритания, се продава на търг

Автомобилът е сред експонатите на автомобилното изложение в Женева през 1967 г.

Възможността за закупуване на оригинален Ford GT40 не се появява толкова често. Ford произвежда малко над 100 екземпляра от емблематичния спортен състезателен автомобил в неговите четири итерации, като по-голямата част от тях представляват състезателни автомобили.


Ford GT40


Този конкретен екземпляр се предлага на търг от PistonHeads, като идва от автопарка на Ford във Великобритания.

Шасито представлява рядката спецификация на GT40 road trim, произведено по поръчка от компанията в САЩ. Колата първоначално е оборудвана с V8 двигател, телени джанти и странични поставки, както другите шосейни версии на GT40. Цветът ѝ е сребрист.

След като автомобилът е завършен, Ford го дава назаем на швейцарска компания, свързана със Scuderia Filipinetti, която показва колата на автомобилното изложение в Женева през 1967 г. GT40 е пребоядисан в зелено преди дебюта си на изложението.


Ford GT40


В крайна сметка моделът е продаден на частно лице през 1971 г. и препродаден през 2007 г. Колата води публичен живот, като участва в редица състезания и други събития.

Въпреки че няма много подробна информация за автомобила, продавачът със сигурност ще може да разкаже някоя и друга интересна история на заинтересованите. Не е обявена цена, като PistonHeads предполага, че купувачите се подготвят за почти осемцифрена сума. Това не трябва да е много изненадващ - всеки къс от историята на GT40 си има своята специална база от фенове. 

[sc: relatedarticles ids:54979,54709,54661 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "итерации" Понякога вкарвате някакви думи, на които и с търсачката не може да им се намери някакво значение което да се връзва смислено с написаното
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    От 100 направени голяма част са потрошени по състезания. Реално шосейните версии са само няколко бройки и с различни спецификации. Това си е еднорог от където и да го погледнеш. Само не разбрах това странични ъъъъъ поставки какво трябва да значи. Но със или без тях - цената ще е огромна.