IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG обнови най-малкия си кросоувър

GLA 45 S получава леки промени във външния вид и интериора

Спортното подразделение на Mercedes обяви актуализиране на най-малкия кросоувър на марката - GLA, в неговата топ-версия 45 S, като нейните продажби ще стартират в началото на следващата година.


Mercedes-AMG GLA 45 S


Промените във външния вид на модела за Европа са минимални, като включват преработена предна престилка с емблема AMG на капака, която заменя трилъчевата звезда на Mercedes. Фаровете и задните светлини вече имат малко по-различен вътрешен дизайн, като същевременно запазват формата на клъстер както отпред, така и отзад.

Обновеният GLA 45 S върви по стъпките на леко актуализираното GT63 S E Performance 4-Door Coupe, което също получи малки визуални промени в началото на месеца. От AMG посочват, че спортният кросоувър вече ще се предлага със стандартни 20-цолови джанти, докато 21-цоловите са опция. В сравнение с по-старата версия, разширенията на калниците вече не са черни, тъй като са боядисани в същия цвят като останалата част от каросерията. По този начин SUV-моделът прилича повече на хечбек.


Mercedes-AMG GLA 45 S


Промените в интериора на GLA 45 S включват най-новия AMG Performance волан, който вече е в стандартното оборудване. В допълнение, информационно-развлекателната система MBUX е надградена с повече изчислителна мощност и нов специфичен за AMG интерфейс. Mercedes също така повишава мощността на USB за зареждане и добавя допълнителен USB-C порт. Безжични Android Auto и Apple CarPlay също са включени.

Няма никакви промени под предния капак, където продължава да се залага на 2,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор, развиващ 421 к.с. и 500 Нм. Мощността се предава към система за задвижване на четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,3 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч.


Mercedes-AMG GLA 45 S


Вече е известно, че Mercedes работи върху ново семейство компактни автомобили, като част от сегашните базови модели няма да оцелеят. На изложението в Мюнхен миналия месец компанията показа бъдещия CAL във вид на електрическа концепция с голям пробег, както и наследниците на GLA, GLB и CAL Shooting Brake.

Производителят от Щутгарт подготвя и малка G-Class, докато бъдещето на хечбека и седана A-Class, както и на B-Class MPV е под сериозна въпросителна.


Още снимки на обновения Mercedes-AMG GLS 45 S - вижте в галерията:


0 от 500