IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа два нови електромобила

Марката се насочва към ускоряване на „електрическата революция“ и бързо разширяване на гамата си

Корейският производител Kia показа нови електрически кросоувър и седан - EV3 и EV4. Засега това са само концепции, които дебютираха по време на специалното събитие EV Day. Kia планира да го провежда ежегодно, показвайки развитието в областта на електрическата мобилност.


Kia EV3 и EV4


Както компактният кросоувър EV3, така и седанът EV4 ще бъдат преродени като производствени модели, всеки от които играе стратегическа роля в нарастващата екологична гама на марката. И това трябва да се случи съвсем скоро – още догодина.

Компактният кросоувър Kia EV3 ще предложи технологията и практичността на EV9 в по-малка, по-достъпна форма. Той също така приема същите основни дизайнерски решения, въпреки че се оказва по-малко ъгловат от флагмана.


Kia EV3 и EV4


Интериорът с изпъкналото предно стъкло е минималистичен - няма физически бутони, а между предните седалки има малък „плаващ“ тунел. В салона са използвани само екологични материали в спокойни тонове. Седалките могат да се местят, което прави пространството по-удобно за комуникация, почивка или транспортиране на неща - в последния случай можете да сгънете задния диван и така в багажника да се побере електрически скутер или велосипед.

Вторият нов продукт - EV4, самата Kia нарича не седан, а нов тип автомобил с четири врати. Той има дълъг, динамичен силует, скосен нос и спойлер на покрива - елементи, които препращат към състезателни коли. 


Kia EV3 и EV4


Интериорният дизайн е почти идентичен с този на EV3, но оборудването на седана включва функцията Mind Modes, която регулира осветлението и вентилацията и се адаптира към водача.

Цената на серийните версии ще започне от 35 000 долара. Техническите характеристики, както и конкретните дати за начало на продажбите, все още не са обявени. Kia възнамерява да увеличи годишните продажби на електрически автомобили до един милион бройки до 2026 г., а до 2030 г.- до 1,6 милиона.


Още снимки на двата нови електромобила - вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фте ( преди 6 месеца )
    Еми нормално за тях, като не могат да правят хибриди като Тойота бързат да минават на таблети ;)
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    *Марката се насочва към ускоряване на електрическата революция и бързо разширяване на гамата си" браво на тях. Да видим сега коя ще е по-печелившата стратегия. Дали отлагането на производство на електромобили и очаквания модата на електромобилитета се размине и всичко да се върне по старому или ол ин за преминаване към електромобили. Едните ще спечелят, а другите ще изгубят. Някои от тях всичко!