IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обнови най-популярния си модел

RAV4 получи двуцветна каросерия и специален „метеорологичен“ пакет

Петото поколение на кросоувъра Toyota RAV4, представен преди пет години и половина, се превърна в истински хит на пазара. Според статистиката на агенция JATO Dynamics през 2022 г. RAV4 оглавява класацията по продажби на нови автомобили с 1 160 000 единици, въпреки че това е с 10% по-малко от 2021 г. Половината от тези бройки се падат на пазарите в САЩ и Канада.


Toyota RAV4 (2024 година)


За да поддържа интереса към модела, Toyota периодично прави някои модернизация по него. Последната от тях съвпада с прехода към моделна година 2024, като базовият вариант за американския пазар получава електронния комплекс Toyota Safety Sense във версия 2.5. Той включва адаптивен круиз-контрол, системи за поддържане на лентата, наблюдение на мъртвите зони, превключване на дългите светлини и други асистенти.

Освен това сега всеки RAV4 вече е оборудван с по-модерна мултимедийна система, която поддържа актуализации по въздуха. В зависимост от конфигурацията, екранът може да има диагонал от 8,0 или 10,5 инча.


Toyota RAV4 (2024 година)


Промени има и по така наречената „офроуд“ модификация на RAV4 Woodland Edition, създадена за тези, които обичат живота на открито. Тази версия се появи преди година, като се предлага само с хибриден агрегат с 222 к.с. и задвижване на всички колела (осъществява се от отделен електродвигател на задната ос).

Основните характеристики на Woodland Edition са подсилено окачване с двутръбни амортисьори, 18-цолови бронзови джанти, офроуд гуми Falken Wildpeak AT и други дребни подобрения.


Toyota RAV4 (2024 година)


Обновената Woodland Edition получава нова броня – на нея, например, може да се инсталира държач за велосипед, а срещу доплащане се предлага и набор от опции за метеорологичен пакет (отопляем волан колело, предни седалки и сензор за дъжд ).

Освен това има нова опция за два цвята – зелен на каросерията и черен на покрива. Всичко това води и по поскъпване на версията на RAV4 за САЩ, като максималното е 650 долара. Базовата Toyota RAV4 с двигател 2.5 (206 к.с.), осемстепенна автоматична трансмисия и предно предаване вече струва 29 825, а хибридът Woodland Edition - 36 045 долара.


Още снимки на обновения RAV4 - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Нищо не виждам да е променено, а да сега разбрах - цената е умножена по 1.2.
  • #1
    8 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Кой би си купил това недодялано недоразумение за толкова пари базов модел без никакви екстри, вместо Модел Y, който получава 7500 долара субсидия и излиза на същата цена с много по-богато оборудване, по-висока мощност, в пъти по-стабилно пътно поведение, много по-добро качество на изработка и доста по-висока надеждност, много повече товарно пространство, по-способно 4х4 и липса на поддръжка.