IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вече има почти 60% дял от пазара на електромобили в САЩ

Американският производител отбеляза 50% увеличение на регистрациите от януари до юли

Tesla води в надпреварата при електрическите автомобили в САЩ по отношение на нови регистрации и пазарен дял, според данни от Experian, публикувани от Automotive News.


Tesla Y


През първите седем месеца, отчасти благодарение на донякъде хаотичните намаления на цените, ръководеният от Илон Мъск производител на автомобили отбеляза 390 377 нови регистрации в САЩ, което е 50% увеличение в сравнение със същия период на миналата година, и сега има 59,5% дял на американския пазар на EV.

Chevrolet е на второ място с близо 40 000 нови регистрации на електрически превозни средства между януари и юли и 6 процента пазарен дял, а Ford заема трето място в списъка с 33 955 нови регистрации на EV през първите седем месеца и 5,2 процента дял.

Моделът на Tesla с най-много продажби през първите седем месеца на тази година е кросоувърът Model Y с 236 041 нови бройки, над два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. В същото време Model S бележи спад на продажбите с 51 процента до 8439 бройки, а Model X пада с 14 процента до 14 462 нови регистрации.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Е Какво има да казвам аз? Заглавието на тази статия публикувана преди три часа казва всичко "Еколози обвиниха Tesla в лъжа и запалиха 10 коли от марката (ВИДЕО)"Според тях Тесла е виновна за всички злини на света, цитирам: "Разширяването на производството на автомобили води до изменение на климата и трудности за милиони хора. Именно автомобили причиниха неотдавнашни пожари в Португалия и Мауи или наводнения в Словения и Австрия
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Мълчиш по темата за самозапалените Тесла в сервиз в Германия.
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 1. Е колко да е смазваш, като беше 80% и с всяка изминала година спада? Пазарният дял на Тесла от тук нататък само ще пада.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Алекс ( преди 7 месеца )
    Най-доброто е предпочитано.60% е смазващ пазарен дял.