IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха SUV, който се трансформира в пикап

Qiyuan CD70 е разработка на марката Changan и изглежда близко до серийно производство.

Changan Qiyuan CD701 засега е вътрешнофирмено кодово име на този автомобил, но се очаква да влезе в масово производство още през догодина според CarNewsChina. Серийният модел вероятно ще носи означението E0 и вероятно ще се предлага само на китайския вътрешен пазар.


Changan Qiyuan CD701


Този петместен електрически SUV се основава на платформата SDA за електрически модели. Changan не са дали подробна информация относно електрическия мотор и характеристиките на батерията. Концепцията CD701 има стъклен покривен, който се плъзга нагоре, за да създаде отвор, подобен на "легена" на пикап. Този подвижен панел на покрива е много подобен на GMC Envoy XUV от началото на новото хилядолетие, както и наскоро разкритата концепция Audi Activesphere.

Не е ясно колко място за багаж отзад предлага този електрически концептуален автомобил, но наклонената линия на покрива вероятно ще се окаже пречка за постигането на по-сериозна товарна вместимост. Видеоклип, качен в акаунта на компанията показва хора, които използват отвореното задно пространство за къмпингуване.


Changan Qiyuan CD701


Отпред автомобилът се откроява със C-образни LED фарове, както и светлинна лента, която може да показва определени съобщения, включително процента на заряд на батерията 

Подобна светлинна лента е монтирана и в задната част на колата. Changan Qiyuan CD701 е с размери 5000 мм дължина, 1970 мм ширина и 1630 мм височина, междуосието е 3100 мм. Това са мерки, почти сходни с тези на BMW X6.


Changan Qiyuan CD701



 

0 от 500